Κρέπες Πανέ με Μανιτάρια
Κατηγορία: Κρέπες – PancakesΜερίδες
30
κομμάτιαΠροετοιμασία
1
hour30
λεπτάΣυστατικά
- Για τη γέμιση:
1 κιλό λευκά μανιτάρια
150γρ. βούτυρο
200γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
- Για τις κρέπες:
4 αυγά
500ml νερό
500ml γάλα
450γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Αλάτι
- Για το πανέ:
2 αυγά
Λίγο αλάτι
Τριμμένη φρυγανιά
- Για το τηγάνισμα:
Σπορέλαιο
Εκτέλεση
- Για τη γέμιση:
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα τριμμένα μανιτάρια. Τα αφήνουμε στη φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Όταν έχουν κρυώσει τα μανιτάρια προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τη γέμιση, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Για τις κρέπες:
- Ανακατεύουμε το νερό με το γάλα.
- Χτυπάμε καλά τα αυγά.
- Προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με το νερό και το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα. Αλατίζουμε λίγο το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά περίπου.
- Τηγανίζουμε τις κρέπες σε μέτρια φωτιά. Λαδώνουμε λίγο ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο από το μείγμα και κουνάμε το τηγάνι μέχρι να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε την κρέπα για περίπου 1 λεπτό και όταν πλέον ξεκολλάει την αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για περίπου 1 λεπτό και από την άλλη πλευρά.
- Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
- Για το γέμισμα και το πανάρισμα:
- Παίρνουμε μια κρέπα, στο κέντρο απλώνουμε γέμιση (όχι μέχρι το τέρμα) και την τυλίγουμε, όπως φαίνεται στην φωτογραφία.
- Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι κρέπες και η γέμιση.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι, σε άλλο μπολ βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.
- Περνάμε τις κρέπες πρώτα από το χτυπημένο αυγό και μετά από τη φρυγανιά.
- Τηγανίζουμε σε σπορέλαιο, για 2 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Αξιολόγησε