Γαλατόπιτα Χωρίς Φύλλο

Γαλατόπιτα Χωρίς Φύλλο

Recipe by Ιωάννης ΠαπανικολάουΚατηγορία: Πίτες Γλυκές
Προετοιμασία

40

λεπτά
Ψήσιμο

45

λεπτά

Συστατικά

  • Για την γαλατόπιτα:
  • 1.120ml γάλα

  • 200γρ. ζάχαρη

  • 90γρ. σιμιγδάλι ψιλό

  • 30γρ. κορν φλάουρ

  • 3 αυγά μεσαία

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 90γρ. βούτυρο

  • Για την επικάλυψη:
  • 2 κ.σ. νερό

  • 1 αυγό

  • 2 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και την μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Με μία κουτάλα της σούπας βάζουμε σιγά σιγά το καυτό γάλα από την κατσαρόλα στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Βάζουμε ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα, μεταφέρουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 27εκ. και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι. Ρίχνουμε όλο το μείγμα και το απλώνουμε με μία μαρίζ.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για την επικάλυψη και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια της γαλατόπιτας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 40-45 λεπτά.
  • Αφήνουμε τη γαλατόπιτα να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον 4 ώρες.