Γαλατόπιτα Χωρίς Φύλλο
Κατηγορία: Πίτες ΓλυκέςΠροετοιμασία
40
λεπτάΨήσιμο
45
λεπτάΣυστατικά
- Για την γαλατόπιτα:
1.120ml γάλα
200γρ. ζάχαρη
90γρ. σιμιγδάλι ψιλό
30γρ. κορν φλάουρ
3 αυγά μεσαία
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
90γρ. βούτυρο
- Για την επικάλυψη:
2 κ.σ. νερό
1 αυγό
2 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και την μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.
- Με μία κουτάλα της σούπας βάζουμε σιγά σιγά το καυτό γάλα από την κατσαρόλα στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Βάζουμε ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα, μεταφέρουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 27εκ. και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι. Ρίχνουμε όλο το μείγμα και το απλώνουμε με μία μαρίζ.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για την επικάλυψη και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια της γαλατόπιτας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 40-45 λεπτά.
- Αφήνουμε τη γαλατόπιτα να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον 4 ώρες.
Αξιολόγησε