Γλυκά Τριανταφυλλάκια

Γλυκά Τριανταφυλλάκια

Recipe by Jenia KampakakiΚατηγορία: Σιροπιαστά
Προετοιμασία

1

hour 
Ψήσιμο

40

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 125γρ. βιτάμ

  • 1 ποτήρι νερού σπορέλαιο

  • 1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό

  • ½ ποτήρι νερού γιαούρτι στραγγιστό

  • 1 κ.σ. ξύδι

  • 1 αυγό

  • 1 μπέικιν πάουντερ

  • 1 βανίλια

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 4 – 4½ ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ.

  • Για το σιρόπι:
  • 3 ποτήρια ζάχαρη

  • 3 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

  • Για τη ζύμη:
  • Ενώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης, εκτός από το αλεύρι.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5-6 μερίδες.
  • Ανοίγουμε την κάθε μερίδα σε φύλλο και με ένα ποτήρι κόβουμε 6 κυκλάκια.Γλυκά Τριανταφυλλάκια
  • Βάζουμε τα κυκλάκια ένα πάνω στο άλλο:Γλυκά Τριανταφυλλάκια
  • Τα τυλίγουμε.Γλυκά Τριανταφυλλάκια
  • Κόβουμε στη μέση και σαν αποτέλεσμα έχουμε 2 τριαντάφυλλα. Γλυκά Τριανταφυλλάκια
  • Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.Γλυκά Τριανταφυλλάκια
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 30-40 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.
  • Για το σιρόπι:
  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά.
  • Για το σιρόπιασμα:
  • Όταν κρυώσουν τα τριανταφυλλάκια τα βουτάμε στο σιρόπι για 1-2 λεπτά. Αν θέλουμε, περιχύνουμε λίγο σιρόπι και από πάνω.