Γλυκά Τριανταφυλλάκια
Κατηγορία: ΣιροπιαστάΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
40
λεπτάΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
125γρ. βιτάμ
1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
½ ποτήρι νερού γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. ξύδι
1 αυγό
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
4 – 4½ ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ.
- Για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
- Για τη ζύμη:
- Ενώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης, εκτός από το αλεύρι.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5-6 μερίδες.
- Ανοίγουμε την κάθε μερίδα σε φύλλο και με ένα ποτήρι κόβουμε 6 κυκλάκια.
- Βάζουμε τα κυκλάκια ένα πάνω στο άλλο:
- Τα τυλίγουμε.
- Κόβουμε στη μέση και σαν αποτέλεσμα έχουμε 2 τριαντάφυλλα.
- Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 30-40 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.
- Για το σιρόπι:
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά.
- Για το σιρόπιασμα:
- Όταν κρυώσουν τα τριανταφυλλάκια τα βουτάμε στο σιρόπι για 1-2 λεπτά. Αν θέλουμε, περιχύνουμε λίγο σιρόπι και από πάνω.
Αξιολόγησε