Σαραγλάκια

Σαραγλάκια

Recipe by Μυρσίνη Ρουμελιώτου-ΜαυριάνουΚατηγορία: Σιροπιαστά
Προετοιμασία

1

hour 
Ψήσιμο

45

λεπτά

Συστατικά

  • 600γρ. φύλλο Βηρυτού

  • 350γρ. βούτυρο αγελαδινό

  • 350γρ. αμύγδαλα και καρύδια, στο Multi

  • 8 κουταλιές σούπας φρυγανιά

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο κοπανισμένο

  • Για το σιρόπι:
  • 2 ποτήρια νερό

  • 1 ποτήρι ζάχαρη λευκή

  • 1 ποτήρι ζάχαρη καστανή

  • 1 ξύλο κανέλας

  • 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

  • Για το σιρόπι:
  • Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και βράζουμε για 4 λεπτά.
  • Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Για τα σαραγλάκια:
  • Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
  • Αναμιγνύουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, την φρυγανιά και τα μπαχαρικά.
  • Βουτυρώνουμε 1 φύλλο και ρίχνουμε από το παραπάνω μείγμα.
  • Παίρνουμε μια βελόνα πλεξίματος, την βάζουμε μέσα, τυλίγουμε τα σαραγλάκια, σουρώνουμε το φύλλο και τραβάμε να βγάλουμε την βελόνα.
  • Το φτιάχνουμε στρογγυλό. Το βάζουμε στο ταψί και βάζουμε βούτυρο από πάνω.
  • Κάθε φύλλο είναι και ένα σαραγλί. Επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία.
  • Ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου 45 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμο σιροπιάζουμε τα ζεστά σαραγλί με το κρύο σιρόπι.