Σαραγλάκια
Κατηγορία: ΣιροπιαστάΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
45
λεπτάΣυστατικά
600γρ. φύλλο Βηρυτού
350γρ. βούτυρο αγελαδινό
350γρ. αμύγδαλα και καρύδια, στο Multi
8 κουταλιές σούπας φρυγανιά
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο κοπανισμένο
- Για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ζάχαρη λευκή
1 ποτήρι ζάχαρη καστανή
1 ξύλο κανέλας
1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
- Για το σιρόπι:
- Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και βράζουμε για 4 λεπτά.
- Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Για τα σαραγλάκια:
- Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
- Αναμιγνύουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, την φρυγανιά και τα μπαχαρικά.
- Βουτυρώνουμε 1 φύλλο και ρίχνουμε από το παραπάνω μείγμα.
- Παίρνουμε μια βελόνα πλεξίματος, την βάζουμε μέσα, τυλίγουμε τα σαραγλάκια, σουρώνουμε το φύλλο και τραβάμε να βγάλουμε την βελόνα.
- Το φτιάχνουμε στρογγυλό. Το βάζουμε στο ταψί και βάζουμε βούτυρο από πάνω.
- Κάθε φύλλο είναι και ένα σαραγλί. Επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία.
- Ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου 45 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμο σιροπιάζουμε τα ζεστά σαραγλί με το κρύο σιρόπι.
Αξιολόγησε