Σπανακοτυρόπιτα

Σπανακοτυρόπιτα

Recipe by Ιουλία ΤζηκαΚατηγορία: Πίτες Αλμυρές
Προετοιμασία

30

λεπτά
Αναμονή

30

λεπτά

Συστατικά

  • Για το ζυμάρι:
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό

  • 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο

  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι

  • Αλεύρι όσο πάρει

  • Για την γέμιση:
  • 1 κιλό σπανάκι

  • 4 αυγά

  • λίγο αλάτι

  • τυρί φέτα

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια, κάνουμε τέσσερα μπαλάκια και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα
  • Ανοίγουμε τα φύλλα πολύ λεπτά.
  • Αλείφουμε το ταψί πολύ καλά με βούτυρο.
  • Βάζουμε το πρώτο φύλλο και αλείφουμε με μπόλικο βούτυρο.
  • Βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο.
  • Στην συνέχεια βάζουμε την γέμιση.
  • Βάζουμε από πάνω το τρίτο φύλλο και αλείφουμε με μπόλικο βούτυρο.
  • Τέλος, βάζουμε το τέταρτο φύλλο και αλείφουμε με μπόλικο βούτυρο.
  • Την χαράζουμε με το μαχαίρι και την ψήνουμε στους 200° αντιστάσεις μέχρι να γίνει χρυσαφένιο χρώμα.