Σπανακοτυρόπιτα
Κατηγορία: Πίτες ΑλμυρέςΠροετοιμασία
30
λεπτάΑναμονή
30
λεπτάΣυστατικά
- Για το ζυμάρι:
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
Αλεύρι όσο πάρει
- Για την γέμιση:
1 κιλό σπανάκι
4 αυγά
λίγο αλάτι
τυρί φέτα
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια, κάνουμε τέσσερα μπαλάκια και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα
- Ανοίγουμε τα φύλλα πολύ λεπτά.
- Αλείφουμε το ταψί πολύ καλά με βούτυρο.
- Βάζουμε το πρώτο φύλλο και αλείφουμε με μπόλικο βούτυρο.
- Βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο.
- Στην συνέχεια βάζουμε την γέμιση.
- Βάζουμε από πάνω το τρίτο φύλλο και αλείφουμε με μπόλικο βούτυρο.
- Τέλος, βάζουμε το τέταρτο φύλλο και αλείφουμε με μπόλικο βούτυρο.
- Την χαράζουμε με το μαχαίρι και την ψήνουμε στους 200° αντιστάσεις μέχρι να γίνει χρυσαφένιο χρώμα.
Αξιολόγησε