Καριόκες

Καριόκες

Recipe by Μαρία ΑδραμάνηΚατηγορία: Σοκολάτα
Μερίδες

55

μερίδες
Προετοιμασία

30

λεπτά
Αναμονή

3,5

ώρες

Συστατικά

  • 400γρ. φρυγανιά τριμμένη

  • 225γρ. μπισκότα Παπαδοπούλου τριμμένα στο μούλτι

  • 400γρ. άχνη ζάχαρη

  • 4-5 κουταλιές της σούπας κακάο

  • 200γρ. φρουτάκια γλασέ, κατά προτίμηση φλούδες πορτοκαλιού

  • 2 κούπες καρύδια

  • 1 Βιτάμ λιωμένο

  • 1 κουτί εβαπορέ γάλα, μεγάλο

  • λαδόκολλα

  • Κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Αναμιγνύουμε στα στεγνά υλικά και τελευταία τα καρύδια και τα φρουτάκια.
  • Λιώνουμε το βιτάμ με το γάλα και τα προσθέτουμε στα στερεά υλικά.
  • Τυλίγουμε το κάθε ρολό και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν.
  • Μετά από μισή ώρα διορθώνουμε το σχήμα των ρολών και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
  • Τα βγάζουμε από την κατάψυξη και τα κόβουμε σε φέτες.Καριόκες
  • Λιώνουμε κουβερτούρα, τα βουτάμε μέσα και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν.
  • Στην συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο.
  • Αν θέλουμε τις τυλίγουμε σε ασημόχαρτο.Καριόκες