Καριόκες
Κατηγορία: ΣοκολάταΜερίδες
55
μερίδεςΠροετοιμασία
30
λεπτάΑναμονή
3,5
ώρεςΣυστατικά
400γρ. φρυγανιά τριμμένη
225γρ. μπισκότα Παπαδοπούλου τριμμένα στο μούλτι
400γρ. άχνη ζάχαρη
4-5 κουταλιές της σούπας κακάο
200γρ. φρουτάκια γλασέ, κατά προτίμηση φλούδες πορτοκαλιού
2 κούπες καρύδια
1 Βιτάμ λιωμένο
1 κουτί εβαπορέ γάλα, μεγάλο
λαδόκολλα
Κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Αναμιγνύουμε στα στεγνά υλικά και τελευταία τα καρύδια και τα φρουτάκια.
- Λιώνουμε το βιτάμ με το γάλα και τα προσθέτουμε στα στερεά υλικά.
- Τυλίγουμε το κάθε ρολό και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν.
- Μετά από μισή ώρα διορθώνουμε το σχήμα των ρολών και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
- Τα βγάζουμε από την κατάψυξη και τα κόβουμε σε φέτες.
- Λιώνουμε κουβερτούρα, τα βουτάμε μέσα και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν.
- Στην συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο.
- Αν θέλουμε τις τυλίγουμε σε ασημόχαρτο.
Αξιολόγησε