Μαρμελάδα Κυδώνι – Μήλο
Κατηγορία: Γλυκά Κουταλιού – ΜαρμελάδεςΠροετοιμασία
30
λεπτάΜαγείρεμα
2
hours30
λεπτάΣυστατικά
2 κιλά κυδώνια (καθαρό βάρος)
1 κιλό μήλα (καθαρό βάρος)
2 κιλά ζάχαρη
500ml νερό
χυμό 1 πορτοκαλιού
χυμό 1 λεμονιού
άρωμα αρμπαρόριζα
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κυδώνια και τα μήλα.
- Βάζουμε τα κυδώνια σε μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό και βάζουμε να βράσουν για μια μισή ώρα να μαλακώσουν λίγο.
- Συμπληρώνουμε τα μήλα και τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά.
- Όταν μαλακώσουν αρκετά τα λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το βράσιμο.
- Στο τέλος βάζουμε το χυμό λεμονιού και το άρωμα και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε.
- Συνολικά βράζουμε μιάμιση ώρα μισή ώρα τα κυδώνια να μαλακώσουν και άλλη μια ώρα όλα μαζί.
Αξιολόγησε