Μαρμελάδα Κυδώνι – Μήλο

Μαρμελάδα Κυδώνι – Μήλο

Recipe by Μαρία ΑδραμάνηΚατηγορία: Γλυκά Κουταλιού – Μαρμελάδες
Προετοιμασία

30

λεπτά
Μαγείρεμα

2

hours 

30

λεπτά

Συστατικά

  • 2 κιλά κυδώνια (καθαρό βάρος)

  • 1 κιλό μήλα (καθαρό βάρος)

  • 2 κιλά ζάχαρη

  • 500ml νερό

  • χυμό 1 πορτοκαλιού

  • χυμό 1 λεμονιού

  • άρωμα αρμπαρόριζα

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κυδώνια και τα μήλα.
  • Βάζουμε τα κυδώνια σε μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό και βάζουμε να βράσουν για μια μισή ώρα να μαλακώσουν λίγο.
  • Συμπληρώνουμε τα μήλα και τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά.
  • Όταν μαλακώσουν αρκετά τα λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το βράσιμο.
  • Στο τέλος βάζουμε το χυμό λεμονιού και το άρωμα και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε.
  • Συνολικά βράζουμε μιάμιση ώρα μισή ώρα τα κυδώνια να μαλακώσουν και άλλη μια ώρα όλα μαζί.