Σταφιδόψωμα
Κατηγορία: Λοιπά ΖυμάριαΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
20
λεπτάΦούσκωμα
3
ώρεςΣυστατικά
1 γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
2 κούπες ζάχαρη
3 αυγά
1,5 φακελάκι ξερή μαγιά
αρωματικά (μαστίχα, βανίλια, κακουλέ)
1 βιτάμ πακέτο λιωμένο στο φούρνο μικροκυμάτων
1300γρ.περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ σταφίδες
50γρ κράνμπερι
Σουσάμι
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και το αλεύρι το έβαλα σιγά σιγά μέχρι να πετύχω μαλακή ζύμη και να ξεκολανε τα χέρια.
- Αφήνουμε περίπου 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου να φουσκώσει.
- Ξαναζυμώνουμε και βάζουμε την σταφίδα και το κράνμπερι.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 80γρ. και τα πλάθουμε.
- Τα αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσουν.
- Αλείφουμε με αυγό και λίγο σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 20 λεπτά.
Αξιολόγησε