Σταφιδόψωμα

Σταφιδόψωμα

Recipe by Μαρία ΑδραμάνηΚατηγορία: Λοιπά Ζυμάρια
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

20

λεπτά
Φούσκωμα

3

ώρες

Συστατικά

  • 1 γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

  • 2 κούπες ζάχαρη

  • 3 αυγά

  • 1,5 φακελάκι ξερή μαγιά

  • αρωματικά (μαστίχα, βανίλια, κακουλέ)

  • 1 βιτάμ πακέτο λιωμένο στο φούρνο μικροκυμάτων

  • 1300γρ.περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 150γρ σταφίδες

  • 50γρ κράνμπερι

  • Σουσάμι

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και το αλεύρι το έβαλα σιγά σιγά μέχρι να πετύχω μαλακή ζύμη και να ξεκολανε τα χέρια.
  • Αφήνουμε περίπου 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου να φουσκώσει.
  • Ξαναζυμώνουμε και βάζουμε την σταφίδα και το κράνμπερι.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 80γρ. και τα πλάθουμε.Σταφιδόψωμα
  • Τα αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσουν.
  • Αλείφουμε με αυγό και λίγο σουσάμι.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 20 λεπτά.