Σοκολατόπιτα
Κατηγορία: ΣοκολάταΠροετοιμασία
20
λεπτάΨήσιμο
25
λεπτάΣυστατικά
- Για τη σοκολατόπιτα:
360γρ. μπισκότα γεμιστά με κρέμα βανίλια
300γρ. γάλα
20γρ. μπέικιν πάουντερ
- Για το γλάσο:
200γρ. κουβερτούρα
100γρ. γάλα
- Προαιρετικά για τη διακόσμηση:
Σταγόνες λευκής σοκολάτας
Σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
Εκτέλεση
- Διαχωρίζουμε τα μπισκότα και βάζουμε την λευκή κρέμα σε ένα μπολ και τα μπισκότα σε ένα άλλο.
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ με τα μπισκότα το γάλα και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια βάζουμε τη λευκή κρέμα και το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Αλείφουμε με ηλιέλαιο μια αποσπώμενη φόρμα 22 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα. Βάζουμε στη φόρμα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα, για 25 λεπτά περίπου.
- Αφήνουμε την σοκολατόπιτα να κρυώσει.
- Αφού έχει κρυώσει βγάζουμε τη λαδόκολλα και τοποθετούμε τη σοκολατόπιτα σε μια πιατέλα.
- Για το γλάσο ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε τη κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσει.
- Περιχύνουμε το γλάσο στη σοκολατόπιτα.
- Προαιρετικά βάζουμε σταγόνες λευκής και σοκολάτας γάλακτος.
Ωωωωωωωω τί ωραίο θα το κάνω