Σοκολατόπιτα

Σοκολατόπιτα

Recipe by Xristina GewrgiopoulouΚατηγορία: Σοκολάτα
Προετοιμασία

20

λεπτά
Ψήσιμο

25

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη σοκολατόπιτα:
  • 360γρ. μπισκότα γεμιστά με κρέμα βανίλια

  • 300γρ. γάλα

  • 20γρ. μπέικιν πάουντερ

  • Για το γλάσο:
  • 200γρ. κουβερτούρα

  • 100γρ. γάλα

  • Προαιρετικά για τη διακόσμηση:
  • Σταγόνες λευκής σοκολάτας

  • Σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Εκτέλεση

  • Διαχωρίζουμε τα μπισκότα και βάζουμε την λευκή κρέμα σε ένα μπολ και τα μπισκότα σε ένα άλλο.
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ με τα μπισκότα το γάλα και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια βάζουμε τη λευκή κρέμα και το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Αλείφουμε με ηλιέλαιο μια αποσπώμενη φόρμα 22 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα. Βάζουμε στη φόρμα το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα, για 25 λεπτά περίπου.
  • Αφήνουμε την σοκολατόπιτα να κρυώσει.
  • Αφού έχει κρυώσει βγάζουμε τη λαδόκολλα και τοποθετούμε τη σοκολατόπιτα σε μια πιατέλα.
  • Για το γλάσο ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε τη κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσει.
  • Περιχύνουμε το γλάσο στη σοκολατόπιτα.
  • Προαιρετικά βάζουμε σταγόνες λευκής και σοκολάτας γάλακτος.