Κασερόπιτα με Ζαμπόν

Κασερόπιτα με Ζαμπόν

Recipe by Xristina GewrgiopoulouΚατηγορία: Πίτες Αλμυρές
Προετοιμασία

20

λεπτά
Ψήσιμο

35

λεπτά

Συστατικά

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτα

  • 500γρ. κασέρι τριμμένο

  • 350γρ. έμενταλ τριμμένο

  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη

  • 10 φέτες ζαμπόν, κομμένο τετραγωνάκια

  • 2 αυγά

  • 300γρ. κρέμα γάλακτος

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το κασέρι, το έμενταλ, τη ντομάτα, το ζαμπόν, την κρέμα γάλακτος, το 1 αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ταψί και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, το οποίο λαδώνουμε και αυτό.
  • Βάζουμε την γέμιση και φροντίζουμε να την απλώσουμε παντού.
  • Βάζουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας για να καλύψουμε τη γέμιση.
  • Χτυπάμε το άλλο αυγό και αλείφουμε την πίτα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 35 λεπτά.