Κέικ με Κρέμα Στρατσιατέλα
Κατηγορία: ΚέικΠροετοιμασία
40
λεπτάΨήσιμο
1
hourΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
3 ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ
½ ποτήρι άχνη ζάχαρη
5 κρόκους αυγών
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
250γρ. βιτάμ
- Για την κρέμα:
1 λίτρο κρέμα γάλακτος 18%
5 ασπράδια αυγών
1 ποτήρι ζάχαρη
100γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 κονσέρβα ροδάκινο (μόνο τα φρούτα)
1-1 ½ σοκολάτα μαύρη
Εκτέλεση
- Για τη ζύμη:
- Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά, πρέπει να έχουμε μια ζύμη να μην κολλάει.
- Μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 ίσια μέρη. Απλώνουμε το ένα κομμάτι στον πάτο ενός ταψιού διαστάσεων 25Χ35εκ. περίπου. Το άλλο κομμάτι της ζύμης το βάζουμε στην κατάψυξη, τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Για την κρέμα:
- Κόβουμε τα ροδάκινα σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε για μερικά λεπτά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το άνθος αραβοσίτου και τα ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
- Στο τέλος προσθέτουμε το ροδάκινο, τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
- Για το στήσιμο του γλυκού:
- Στο ταψί που έχουμε στρώσει τη μισή ζύμη απλώνουμε την κρέμα.
- Πάνω από την κρέμα τρίβουμε στον τρίφτη το άλλο μισό της ζύμης που είχαμε βάλει στη κατάψυξη. Την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 60-70 λεπτά περίπου.
- Όταν κρυώσει αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Αξιολόγησε