Κέικ με Κρέμα Στρατσιατέλα

Κέικ με Κρέμα Στρατσιατέλα

Recipe by Estera Mouratidou-RokickaΚατηγορία: Κέικ
Προετοιμασία

40

λεπτά
Ψήσιμο

1

hour 

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 3 ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ

  • ½ ποτήρι άχνη ζάχαρη

  • 5 κρόκους αυγών

  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 250γρ. βιτάμ

  • Για την κρέμα:
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος 18%

  • 5 ασπράδια αυγών

  • 1 ποτήρι ζάχαρη

  • 100γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια

  • 1 κονσέρβα ροδάκινο (μόνο τα φρούτα)

  • 1-1 ½ σοκολάτα μαύρη

Εκτέλεση

  • Για τη ζύμη:
  • Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά, πρέπει να έχουμε μια ζύμη να μην κολλάει.
  • Μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 ίσια μέρη. Απλώνουμε το ένα κομμάτι στον πάτο ενός ταψιού διαστάσεων 25Χ35εκ. περίπου. Το άλλο κομμάτι της ζύμης το βάζουμε στην κατάψυξη, τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Για την κρέμα:
  • Κόβουμε τα ροδάκινα σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε για μερικά λεπτά.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το άνθος αραβοσίτου και τα ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
  • Στο τέλος προσθέτουμε το ροδάκινο, τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
  • Για το στήσιμο του γλυκού:
  • Στο ταψί που έχουμε στρώσει τη μισή ζύμη απλώνουμε την κρέμα.
  • Πάνω από την κρέμα τρίβουμε στον τρίφτη το άλλο μισό της ζύμης που είχαμε βάλει στη κατάψυξη. Την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 60-70 λεπτά περίπου.
  • Όταν κρυώσει αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.