Κεκάκια Σαμπάνιας

Κεκάκια Σαμπάνιας

Recipe by Rena MethenitiΚατηγορία: Cupcakes – Muffins, Κέικ
Προετοιμασία

40

λεπτά
Ψήσιμο

16

λεπτά

Συστατικά

  • Για τα κεκάκια:
  • 220γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο

  • ½ κ.γ. σόδα

  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • ¼ κ.γ. αλάτι

  • 115γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

  • ½ κούπα σαμπάνια

  • 2 αυγά, θερμοκρασία δωματίου

  • 200γρ. ζάχαρη

  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια

  • Για το γλάσο σαμπάνιας:
  • 1 κούπα + 1 κ.σ. σαμπάνια

  • 225γρ. βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου

  • 300γρ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Για τα κεκάκια:
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
    Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Στο μείγμα βουτύρου με τα αυγά προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και την σαμπάνια. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κεκάκια (ή μια φόρμα κανονική) και γεμίζουμε με το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς, περίπου 16 λεπτά.
  • Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Όσο είναι χλιαρά ξεκολλάμε τις άκρες με ένα μαχαιράκι και τα αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα.
  • Για το γλάσο σαμπάνιας:
  • Σε ένα κατσαρολάκι σιγοβράζουμε 1 κούπα σαμπάνιας, μέχρι να μείνουν 2 κ.σ. υγρό. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη βρασμένη σαμπάνια,1 κ.σ. κανονικής σαμπάνιας και ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε τα κεκάκια με το γλάσο.

Σημειώσεις

  • Αν θέλουμε να κάνουμε τη συνταγή κέικ ψήνουμε περίπου 40 λεπτά (μέχρι να βγει στεγνό το ξυλάκι).
Κεκάκια Σαμπάνιας