Κεκάκια Σαμπάνιας
Κατηγορία: Cupcakes – Muffins, ΚέικΠροετοιμασία
40
λεπτάΨήσιμο
16
λεπτάΣυστατικά
- Για τα κεκάκια:
220γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
½ κ.γ. σόδα
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¼ κ.γ. αλάτι
115γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ κούπα σαμπάνια
2 αυγά, θερμοκρασία δωματίου
200γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. υγρή βανίλια
- Για το γλάσο σαμπάνιας:
1 κούπα + 1 κ.σ. σαμπάνια
225γρ. βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
300γρ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Για τα κεκάκια:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. - Στο μείγμα βουτύρου με τα αυγά προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και την σαμπάνια. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κεκάκια (ή μια φόρμα κανονική) και γεμίζουμε με το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς, περίπου 16 λεπτά.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Όσο είναι χλιαρά ξεκολλάμε τις άκρες με ένα μαχαιράκι και τα αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα.
- Για το γλάσο σαμπάνιας:
- Σε ένα κατσαρολάκι σιγοβράζουμε 1 κούπα σαμπάνιας, μέχρι να μείνουν 2 κ.σ. υγρό. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη βρασμένη σαμπάνια,1 κ.σ. κανονικής σαμπάνιας και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε τα κεκάκια με το γλάσο.
Σημειώσεις
- Αν θέλουμε να κάνουμε τη συνταγή κέικ ψήνουμε περίπου 40 λεπτά (μέχρι να βγει στεγνό το ξυλάκι).

Αξιολόγησε