Σοκολατόπιτα Φουντουκιού

Σοκολατόπιτα Φουντουκιού

Recipe by Tzeni TsanaktsidouΚατηγορία: Σοκολάτα
Προετοιμασία

1

hour 
Ψήσιμο

25

λεπτά

Συστατικά

  • Για την σοκολατόπιτα
  • 4 αυγά

  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη

  • 2 ποτήρι γάλα φρέσκο

  • 1/2 ποτήρι σπορέλαιο

  • 1,5 ποτήρι αλεύρι κοσκινισμένο

  • 6 κουταλιές σούπας κακάο κοσκινισμένο

  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • 1 βανίλια

  • 6 κουταλιές σούπας πούδρα φουντουκιού

  • Για το σιρόπι:
  • 2 ποτήρια νερό

  • 2 ποτήρια ζάχαρη

  • 50γρ. κουβερτούρα

  • Για το γλάσο:
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος

  • 200γρ. κουβερτούρα

  • 2 κουταλιές σούπας Βιτάμ

Εκτέλεση

  • Για την σοκολατόπιτα:
  • Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
  • Ρίχνουμε με δόσεις το γάλα – σπορέλαιο.
  • Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το κακάο και την βανίλια ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ να μην ξεφουσκώσει το μείγμα.
  • Τέλος, ρίχνουμε την πούδρα φουντουκιού ανακατεύοντας 1 λεπτό.
  • Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι (Νο26).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην μεσαία σχάρα για 25 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
  • Για το σιρόπι:
  • Βράζουμε το νερό, την ζάχαρη και την κουβερτούρα για 4 λεπτά.
  • Σιροπιάζουμε την σοκολατόπιτα. Και τα 2 θα πρέπει να είναι καυτά. Βάζουμε σιγά σιγά το σιρόπι, όσο απορροφάει και συνεχίζουμε.
  • Για το γλάσο:
  • Βάζουμε στο μάτι το κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.
  • Σπάμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσει.
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βιτάμ να γίνει λεία.
  • Την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας την μέχρι να κρυώσει λίγο.
  • Στην συνέχεια την ρίχνουμε πάνω στην κρύα σοκολατόπιτα.

Σημειώσεις

  • Το ποτήρι που μετράμε τα υλικά είναι 250ml