Σοκολατόπιτα Φουντουκιού
Κατηγορία: ΣοκολάταΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
25
λεπτάΣυστατικά
- Για την σοκολατόπιτα
4 αυγά
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 ποτήρι γάλα φρέσκο
1/2 ποτήρι σπορέλαιο
1,5 ποτήρι αλεύρι κοσκινισμένο
6 κουταλιές σούπας κακάο κοσκινισμένο
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
6 κουταλιές σούπας πούδρα φουντουκιού
- Για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
50γρ. κουβερτούρα
- Για το γλάσο:
200γρ. κρέμα γάλακτος
200γρ. κουβερτούρα
2 κουταλιές σούπας Βιτάμ
Εκτέλεση
- Για την σοκολατόπιτα:
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
- Ρίχνουμε με δόσεις το γάλα – σπορέλαιο.
- Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το κακάο και την βανίλια ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ να μην ξεφουσκώσει το μείγμα.
- Τέλος, ρίχνουμε την πούδρα φουντουκιού ανακατεύοντας 1 λεπτό.
- Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι (Νο26).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην μεσαία σχάρα για 25 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
- Για το σιρόπι:
- Βράζουμε το νερό, την ζάχαρη και την κουβερτούρα για 4 λεπτά.
- Σιροπιάζουμε την σοκολατόπιτα. Και τα 2 θα πρέπει να είναι καυτά. Βάζουμε σιγά σιγά το σιρόπι, όσο απορροφάει και συνεχίζουμε.
- Για το γλάσο:
- Βάζουμε στο μάτι το κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.
- Σπάμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσει.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βιτάμ να γίνει λεία.
- Την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας την μέχρι να κρυώσει λίγο.
- Στην συνέχεια την ρίχνουμε πάνω στην κρύα σοκολατόπιτα.
Σημειώσεις
- Το ποτήρι που μετράμε τα υλικά είναι 250ml
Αξιολόγησε