Κορμός
Κατηγορία: ΣοκολάταΠροετοιμασία
45
λεπτάΑναμονή
6
ώρεςΣυστατικά
1½ πακέτα μπισκότα πτι μπερ
50ml γάλα
1 βανίλια
- Για τη λευκή σοκολάτα:
300γρ. λευκή κουβερτούρα
300ml φυτική κρέμα γάλακτος
- Για τη μαύρη σοκολάτα:
300γρ. μαύρη κουβερτούρα
300ml φυτική κρέμα γάλακτος
- Για τη γκανάζ:
200γρ. σοκολάτα
150ml κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. γλυκόζη
Εκτέλεση
- Για τη λευκή σοκολάτα:
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την λευκή κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος.
- Την τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα.
- Μετά από μια ώρα την χτυπάμε με το μίξερ.
- Για τη μαύρη σοκολάτα:
- Την φτιάχνουμε με το ίδιο τρόπο αλλά αυτή τη φορά βάζουμε τη μαύρη κουβερτούρα.
- Για το στήσιμο του κορμού:
- Καλύπτουμε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα.
- Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα, τα βάζουμε στο πάτο της φόρμας και από πάνω στρώνουμε τη μισή λευκή σοκολάτα.
- Βάζουμε άλλη στρώση από μπισκότα και απλώνουμε τη μισή μαύρη σοκολάτα.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τη σειρά: μπισκότα, υπόλοιπη λευκή σοκολάτα και μετά πάλι μπισκότα και υπόλοιπη μαύρη σοκολάτα.
- Τελευταία στρώση είναι τα μπισκότα.
- Κλείνουμε τον κορμό με τη μεμβράνη και τον τοποθετούμε στο ψυγείο για 5 ώρες.
- Για τη γκανάζ λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη.
- Ξεφορμάρουμε τον κορμό σε μια πιατέλα, περιχύνουμε με τη γκανάζ και στολίζουμε.
Αξιολόγησε