Κορμός

Κορμός

Recipe by Maria TerzidouΚατηγορία: Σοκολάτα
Προετοιμασία

45

λεπτά
Αναμονή

6

ώρες

Συστατικά

  • 1½ πακέτα μπισκότα πτι μπερ

  • 50ml γάλα

  • 1 βανίλια

  • Για τη λευκή σοκολάτα:
  • 300γρ. λευκή κουβερτούρα

  • 300ml φυτική κρέμα γάλακτος

  • Για τη μαύρη σοκολάτα:
  • 300γρ. μαύρη κουβερτούρα

  • 300ml φυτική κρέμα γάλακτος

  • Για τη γκανάζ:
  • 200γρ. σοκολάτα

  • 150ml κρέμα γάλακτος

  • 1 κ.γ. γλυκόζη

Εκτέλεση

  • Για τη λευκή σοκολάτα:
  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί την λευκή κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος.
  • Την τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα.
  • Μετά από μια ώρα την χτυπάμε με το μίξερ.
  • Για τη μαύρη σοκολάτα:
  • Την φτιάχνουμε με το ίδιο τρόπο αλλά αυτή τη φορά βάζουμε τη μαύρη κουβερτούρα.
  • Για το στήσιμο του κορμού:
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα.
  • Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα, τα βάζουμε στο πάτο της φόρμας και από πάνω στρώνουμε τη μισή λευκή σοκολάτα.
  • Βάζουμε άλλη στρώση από μπισκότα και απλώνουμε τη μισή μαύρη σοκολάτα.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τη σειρά: μπισκότα, υπόλοιπη λευκή σοκολάτα και μετά πάλι μπισκότα και υπόλοιπη μαύρη σοκολάτα.Κορμός
  • Τελευταία στρώση είναι τα μπισκότα.
  • Κλείνουμε τον κορμό με τη μεμβράνη και τον τοποθετούμε στο ψυγείο για 5 ώρες.
  • Για τη γκανάζ λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη.
  • Ξεφορμάρουμε τον κορμό σε μια πιατέλα, περιχύνουμε με τη γκανάζ και στολίζουμε.