Κέικ Καρότου με Γλάσο Τυριού

Κέικ Καρότου με Γλάσο Τυριού

Recipe by ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΗΛΙΟΥΚατηγορία: Κέικ
Προετοιμασία

1

hour 
Ψήσιμο

45

λεπτά

Συστατικά

  • Για το κέικ:
  • 4 αυγά

  • 225γρ. ζάχαρη καστανή

  • 250ml ηλιέλαιο

  • 300γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 κ.γ. κανέλα

  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ γεμάτο

  • 1/2 κ.γ. σόδα

  • 1/2 κ.γ. αλάτι

  • 150γρ. καρύδια τριμμένα

  • 100γρ σταφίδα ξανθή ψιλοκομμένη

  • 1 κούπα μεγάλη καρότα τριμμένα

  • Για το γλάσο:
  • 125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

  • 250γρ. τυρί κρέμα

  • 75γρ. ζάχαρη άχνη

  • Βανίλια

Εκτέλεση

  • Για το κέικ:
  • Χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  • Προσθέτουμε τo καρότo, το αλεύρι, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τα τριμμένα καρύδια, την ψιλοκομμένη σταφίδα και τα ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Ψήνουμε σε φόρμα του κέικ στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 45 λεπτά περίπου (το μαχαίρι που θα βάλουμε προς το τέλος του ψησίματος μέσα στο κέικ πρέπει να βγει καθαρό από ζύμη).
  • Για το γλάσο:
  • Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με το τυρί κρέμα.
  • Όταν ενοποιηθεί το μείγμα και αφρατέψει προσθέτουμε λίγη λίγη, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
  • Για τον στολισμό:
  • Μόλις κρυώσει το κέικ βάζουμε από πάνω το γλάσο. Μπορούμε να βάλουμε λίγο γλάσο και ανάμεσα.