Γεμιστό Ψωμί

Γεμιστό Ψωμί

Recipe by Ioanna KoulouriΚατηγορία: Ψωμιά
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

45

λεπτά
Αναμονή

45

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 600γρ. αλεύρι

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

  • Λίγο λάδι

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 1 πρέζα ζάχαρη

  • Νερό

  • Για τη γέμιση:
  • 300γρ. φέτα

  • 150γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο

  • Πιπεριές πολύχρωμες ψιλοκομμένες

  • ½ ποτήρι γάλα

  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  • Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το λάδι, το νερό και ζυμώνουμε.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 45 λεπτά.
  • Σε ένα ταψί 26-28εκ. στρώνουμε με λαδόκολλα.
  • Καλύπτουμε τον πάτο με ζύμη. Με την υπόλοιπη ζύμη κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα στρώνουμε με τη σειρά γύρω γύρω στον πάτο του ταψιού. Βάζουμε άλλη μία σειρά μπαλάκια από πάνω, αφήνουμε το κέντρο κενό για να μπει η γέμιση.
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας το γάλα με το αυγό. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το ζαμπόν και τη φέτα. Βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο του ψωμιού.
  • Ψήνουμε στους 220 βαθμούς, για 45 λεπτά.