Γλυκό Καμινάδα

Γλυκό Καμινάδα

Recipe by Προκομμένες ΣυνταγέςΚατηγορία: Γλυκές σφολιάτες
Μερίδες

10

μερίδες

Συστατικά

  • 500-600 γρ αλευρι

  • 80 γρ βούτυρο λιωμένο

  • 2 αυγά

  • 3 κουταλιές ζάχαρη

  • 250 γρ γάλα χλιαρό

  • 25 γρ μαγιά νωπή ή 1 φακελάκι ξηρή

  • μια τσιμπιά αλάτι

  • λίγο σπορέλαιο για άλειμμα

  • ζάχαρη & κανέλα ανακατεμένα

  • έναν πλάστη ξύλινο, χωρίς πλαστικά εξαρτήματα

  • τενεκεδάκια αναψυκτικών ή γυάλινα βάζα

  • αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση

  • Διαλύουμε την μαγιά στο γάλα με 1 κουταλιά ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αυγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Ρίχνουμε το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι
  • Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσεις για 30 λεπτά, περίπου
  • Ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο, όχι πολύ λεπτό ούτε πολύ χοντρό.
  • Με ένα μαχαίρι ή την ρόδα για πίτσα, κόβουμε λωρίδες.
  • Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο τα τενεκεδάκια και τον πλάστη. ΠΡΟΣΟΧΗ ο πλάστης να μην έχει πλαστικά εξαρτήματα! Επίσης, αν βάλετε βάζα, να τα γεμίσετε με νερό μέχρι τη μέση για να μη σπάσουν
  • Τα αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο και τα κυλάμε στην κανελοζάχαρη να καλυφθούν ομοιόμορφα
  • Τα βάζουμε όρθια σε ένα ταψάκι & τον πλάστη να στηρίζετε στον αέρα απ τις λαβες. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200, αέρα, και καλό είναι στο δεκάλεπτο να τα γυρίσουμε για να ψηθούν ομοιόμορφα.
  • Τα αφήνουμε να σταθούν 2-3 λεπτά, και αφαιρούμε τα τενεκεδάκια με το αλουμινόχαρτο.

Σημειώσεις

  • μπορείτε να βάλετε και σπασμένα καρύδια ή φουντούκια στην κανελοζάχαρη
  • μπορείτε να τα αλείψετε με σοκολάτα από μέσα

Η συνταγή είναι της Αναστασίας Θεοχαροπούλου από το Αγάπα με αν Dolmas