Εκμέκ κανταΐφι
Κατηγορία: ΣιροπιαστάΜαγείρεμα
35
λεπτάCalories
300
kcalΣυστατικά
300γρ. κανταΐφι
125γρ (ίσως και λίγο παραπάνω) βούτυρο Κέρκυρας
100γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα και χοντροκομμένα
- Για το σιρόπι:
4 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 βανίλιες
1 στικ κανέλας
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
- Για την κρέμα: (η συνταγή είναι της Σοφής Τσιώπου)
1 1/2 κιλό γάλα
1 κουτί άνθος αραβοσίτου βανίλια για ζεστή κρέμα (160γρ)
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ γεμάτη
2 βανίλιες
125γρ. βούτυρο
200γρ. ζάχαρη άχνη
1 κρόκο αυγού
Θα χρειαστούμε επίσης 1 κουτί σαντιγί VEGETAL CREAM
Εκτέλεση
- Σ ένα μπολάκι ρίχνω την άχνη και το βούτυρο και ανακατεύω μ ένα σύρμα.
- Προσθέτω τον κρόκο και τις βανίλιες και το αφήνω στην άκρη.
- Σε κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και το άνθος αραβοσίτου και το κορν φλάουρ και ανακατεύω να λιώσει καλά.
- Έπειτα ανάβω τη φωτιά και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Προσθέτω το μείγμα του κρόκου ανακατεύω καλά και την αδειάζω σ’ ένα μπολ.
- Την σκεπάζω με μεμβράνη να εφάπτεται πάνω για να μη πιάσει πέτσα και την αφήνω να κρυώσει.
- Σε ένα ταψάκι 30*37 απλώνω το κανταΐφι και πασπαλίζω με τα αμύγδαλα.
- Περιχύνω με το λιωμένο βούτυρο και ψήνω στους 160 με αέρα για 35 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.
- Σε κατσαρολάκι βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι 2-3 λεπτά και ρίχνω στο τέλος τη βανίλια
- Σιροπιάζω με το καυτό σιρόπι το καυτό φύλλο.
- Απλώνω πάνω από το σιροπιασμένο φύλλο (ας είναι ζεστό) την κρέμα.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί να αφρατέψει και προσθέτουμε τις βανίλιες. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω άπω την κρέμα και διακοσμούμε όπως θέλουμε. Εγώ πασπάλισα με αμύγδαλο φιλέ.
Υπέροχο!!