Εκμέκ κανταΐφι

Εκμέκ κανταΐφι

Recipe by Nikoleta KarageorgouΚατηγορία: Σιροπιαστά
Μαγείρεμα

35

λεπτά
Calories

300

kcal

Συστατικά

  • 300γρ. κανταΐφι

  • 125γρ (ίσως και λίγο παραπάνω) βούτυρο Κέρκυρας

  • 100γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα και χοντροκομμένα

  • Για το σιρόπι:
  • 4 κούπες ζάχαρη

  • 2 κούπες νερό

  • 2 βανίλιες

  • 1 στικ κανέλας

  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

  • Για την κρέμα: (η συνταγή είναι της Σοφής Τσιώπου)
  • 1 1/2 κιλό γάλα

  • 1 κουτί άνθος αραβοσίτου βανίλια για ζεστή κρέμα (160γρ)

  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ γεμάτη

  • 2 βανίλιες

  • 125γρ. βούτυρο

  • 200γρ. ζάχαρη άχνη

  • 1 κρόκο αυγού

  • Θα χρειαστούμε επίσης 1 κουτί σαντιγί VEGETAL CREAM

Εκτέλεση

  • Σ ένα μπολάκι ρίχνω την άχνη και το βούτυρο και ανακατεύω μ ένα σύρμα.
  • Προσθέτω τον κρόκο και τις βανίλιες και το αφήνω στην άκρη.
  • Σε κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και το άνθος αραβοσίτου και το κορν φλάουρ και ανακατεύω να λιώσει καλά.
  • Έπειτα ανάβω τη φωτιά και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Προσθέτω το μείγμα του κρόκου ανακατεύω καλά και την αδειάζω σ’ ένα μπολ.
  • Την σκεπάζω με μεμβράνη να εφάπτεται πάνω για να μη πιάσει πέτσα και την αφήνω να κρυώσει.
  • Σε ένα ταψάκι 30*37 απλώνω το κανταΐφι και πασπαλίζω με τα αμύγδαλα.
  • Περιχύνω με το λιωμένο βούτυρο και ψήνω στους 160 με αέρα για 35 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.
  • Σε κατσαρολάκι βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι 2-3 λεπτά και ρίχνω στο τέλος τη βανίλια
  • Σιροπιάζω με το καυτό σιρόπι το καυτό φύλλο.
  • Απλώνω πάνω από το σιροπιασμένο φύλλο (ας είναι ζεστό) την κρέμα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί να αφρατέψει και προσθέτουμε τις βανίλιες. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω άπω την κρέμα και διακοσμούμε όπως θέλουμε. Εγώ πασπάλισα με αμύγδαλο φιλέ.