Κανελάτο Ραβανί
Κατηγορία: ΣιροπιαστάΠροετοιμασία
30
λεπτάΜαγείρεμα
40
λεπτάΣυστατικά
230γρ. σιμιγδάλι ψιλό
80γρ. αμυγδαλόψιχα με τη φλούδα
115γρ. βούτυρο
180γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- Για το σιρόπι:
420γρ. νερό
400γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας ανθόνερο
2 κουταλιές της σούπας ανθόνερο
Εκτέλεση
- Χτυπάω βούτυρο με ζάχαρη να ασπρίσουν προσθέτω τα αυγά 1-1 και τη βανίλια. Μόλις απορροφηθούν σταματάω το μίξερ.
- Σε μπολ ανακατεύω το σιμιγδάλι, το αμύγδαλο, την κανέλα και με σπάτουλα το προσθέτω στο μείγμα του μίξερ.
- Βάζω βιταμ σε ταψάκι στρογγυλό 26 εκ. Ψήνω σε προθερμανσμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Βράζω παράλληλα το σιρόπι για 5 λεπτά.
- Μόλις βγει σιροπιάζω κουταλιά κουταλιά για να μη μου χαλάσει η επιφάνεια.
Αξιολόγησε