Κανελάτο Ραβανί

Κανελάτο Ραβανί

Recipe by Calliopi NtekoumeΚατηγορία: Σιροπιαστά
Προετοιμασία

30

λεπτά
Μαγείρεμα

40

λεπτά

Συστατικά

  • 230γρ. σιμιγδάλι ψιλό

  • 80γρ. αμυγδαλόψιχα με τη φλούδα

  • 115γρ. βούτυρο

  • 180γρ. ζάχαρη

  • 4 αυγά

  • 1 βανίλια

  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

  • Για το σιρόπι:
  • 420γρ. νερό

  • 400γρ. ζάχαρη

  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκάλι

  • 2 κουταλιές της σούπας ανθόνερο

  • 2 κουταλιές της σούπας ανθόνερο

Εκτέλεση

  • Χτυπάω βούτυρο με ζάχαρη να ασπρίσουν προσθέτω τα αυγά 1-1 και τη βανίλια. Μόλις απορροφηθούν σταματάω το μίξερ.
  • Σε μπολ ανακατεύω το σιμιγδάλι, το αμύγδαλο, την κανέλα και με σπάτουλα το προσθέτω στο μείγμα του μίξερ.
  • Βάζω βιταμ σε ταψάκι στρογγυλό 26 εκ. Ψήνω σε προθερμανσμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
  • Βράζω παράλληλα το σιρόπι για 5 λεπτά.
  • Μόλις βγει σιροπιάζω κουταλιά κουταλιά για να μη μου χαλάσει η επιφάνεια.