Κρέμα Καραμελέ

Κρέμα Καραμελέ

Recipe by Diana Kattou PetrovaΚατηγορία: Κρέμες
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

1

hour 

Συστατικά

  • Για την καραμέλα:
  • 16 κ.σ. ζάχαρη

  • ½ κ.γ. χυμό λεμονιού

  • 1 κ.σ. νερό

  • Για την κρέμα:
  • 1 λίτρο γάλα

  • 1 κούπα ζάχαρη

  • 8 αυγά

  • 3 βανίλιες

Εκτέλεση

  • Για την καραμέλα:
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και το νερό, τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να αλλάξει χρώμα. Δεν περιμένουμε να αποκτήσει το χρώμα ακριβώς γιατί και εκτός φωτιάς η καραμέλα συνεχίζει να γίνεται. Μετά αποκτά σκούρο χρώμα και πικρίζει.
  • Για την κρέμα:
  • Χτυπάμε τα αυγά για 2-3 λεπτά.
  • Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί λίγο, ίσα ίσα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αποσύρουμε το γάλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά.
  • Μοιράζουμε την καραμέλα και μετά το μείγμα κρέμας σε ειδικά μπολ ή σε κάποιο ταψί ή πυρέξ.
  • Ψήνουμε σε μπεν μαρί, σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.