Κρέμα Καραμελέ
Κατηγορία: ΚρέμεςΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
1
hourΣυστατικά
- Για την καραμέλα:
16 κ.σ. ζάχαρη
½ κ.γ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. νερό
- Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
1 κούπα ζάχαρη
8 αυγά
3 βανίλιες
Εκτέλεση
- Για την καραμέλα:
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και το νερό, τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να αλλάξει χρώμα. Δεν περιμένουμε να αποκτήσει το χρώμα ακριβώς γιατί και εκτός φωτιάς η καραμέλα συνεχίζει να γίνεται. Μετά αποκτά σκούρο χρώμα και πικρίζει.
- Για την κρέμα:
- Χτυπάμε τα αυγά για 2-3 λεπτά.
- Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί λίγο, ίσα ίσα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Αποσύρουμε το γάλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά.
- Μοιράζουμε την καραμέλα και μετά το μείγμα κρέμας σε ειδικά μπολ ή σε κάποιο ταψί ή πυρέξ.
- Ψήνουμε σε μπεν μαρί, σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Αξιολόγησε