Γαλακτομπούρεκο Κανταΐφι
Κατηγορία: ΣιροπιαστάΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
1
hourΣυστατικά
- Για το σιρόπι:
4 ποτήρια νερό
4 ποτήρια ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
- Για το κανταΐφι:
500γρ. κανταΐφι
250γρ. λιωμένο αγελαδινό βούτυρο
- Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
5 κ.σ. ζάχαρη
100γρ. σιμιγδάλι ψιλό
3 κρόκοι αυγών
50γρ. βούτυρο
1 βανίλια
Εκτέλεση
- Για το σιρόπι:
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 4 λεπτά.
- Όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Για την κρέμα:
- Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε γρήγορα και όταν πήξει κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε μέσα τους κρόκους και ανακατεύουμε γρήγορα.
- Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια.
- Για το κανταΐφι:
- Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί μεγέθους 30Χ27εκ. περίπου.
- Βάζουμε το μισό κανταΐφι σε λωρίδες, το ραντίζουμε με βούτυρο και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς να πάρει λίγο χρώμα, περίπου 15-20 λεπτά.
- Το βγάζουμε και ρίχνουμε πάνω την κρέμα.
- Πάνω στην κρέμα βάζουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και το βουτυρώνουμε καλά.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, περίπου 40 λεπτά ανάλογα με στον φούρνο, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Σιροπιάζουμε το γλυκό όσο είναι καυτό με κρύο σιρόπι.
Αξιολόγησε