Γαλακτομπούρεκο Κανταΐφι

Γαλακτομπούρεκο Κανταΐφι

Recipe by Tzeni TsanaktsidouΚατηγορία: Σιροπιαστά
Προετοιμασία

1

hour 
Ψήσιμο

1

hour 

Συστατικά

  • Για το σιρόπι:
  • 4 ποτήρια νερό

  • 4 ποτήρια ζάχαρη

  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό

  • Για το κανταΐφι:
  • 500γρ. κανταΐφι

  • 250γρ. λιωμένο αγελαδινό βούτυρο

  • Για την κρέμα:
  • 1 λίτρο γάλα

  • 5 κ.σ. ζάχαρη

  • 100γρ. σιμιγδάλι ψιλό

  • 3 κρόκοι αυγών

  • 50γρ. βούτυρο

  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

  • Για το σιρόπι:
  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 4 λεπτά.
  • Όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Για την κρέμα:
  • Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί.
  • Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε γρήγορα και όταν πήξει κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε μέσα τους κρόκους και ανακατεύουμε γρήγορα.
  • Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια.
  • Για το κανταΐφι:
  • Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί μεγέθους 30Χ27εκ. περίπου.
  • Βάζουμε το μισό κανταΐφι σε λωρίδες, το ραντίζουμε με βούτυρο και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς να πάρει λίγο χρώμα, περίπου 15-20 λεπτά.
  • Το βγάζουμε και ρίχνουμε πάνω την κρέμα.
  • Πάνω στην κρέμα βάζουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και το βουτυρώνουμε καλά.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, περίπου 40 λεπτά ανάλογα με στον φούρνο, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  • Σιροπιάζουμε το γλυκό όσο είναι καυτό με κρύο σιρόπι.