Σοκολατάκια τύπου Ferrero
Κατηγορία: ΣοκολάταΜερίδες
40
κομμάτιαΠροετοιμασία
1
hourΣυστατικά
400γρ. Μερέντα
250γρ. φουντούκια
5 σοκοφρέτες
200γρ. κουβερτούρα
1 φλιτζανάκι ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Ψήνουμε τα φουντούκια στο τηγάνι για 5 λεπτά να αφήσουν το άρωμα τους. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Αλέθουμε ελαφρά τα φουντούκια, ζυγίζουμε 150γρ. και τα ανακατεύουμε με τη μερέντα.
- Σπάμε τις σοκοφρέτες και τις αλέθουμε ελαφρά στο μούλτι. Τις ανακατεύουμε με τη μερέντα και τα φουντούκια.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Τα υπόλοιπα φουντούκια (100γρ.) τα βάζουμε σε φαρδύ μπολ.
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα κυλάμε στα φουντούκια.
- Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα.
- Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι την κουβερτούρα σε σιγανή φωτιά και την αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
- Βγάζουμε τα μπαλάκια από τον καταψύκτη τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα και ξαναβάζουμε ψυγείο.
- Αργότερα, αν θέλουμε, τα τυλίγουμε σε χρυσόχαρτο.

Αξιολόγησε