Σοκολατάκια τύπου Ferrero

Σοκολατάκια τύπου Ferrero

Recipe by Μαρία ΑδραμάνηΚατηγορία: Σοκολάτα
Μερίδες

40

κομμάτια
Προετοιμασία

1

hour 

Συστατικά

  • 400γρ. Μερέντα

  • 250γρ. φουντούκια

  • 5 σοκοφρέτες

  • 200γρ. κουβερτούρα

  • 1 φλιτζανάκι ηλιέλαιο

Εκτέλεση

  • Ψήνουμε τα φουντούκια στο τηγάνι για 5 λεπτά να αφήσουν το άρωμα τους. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  • Αλέθουμε ελαφρά τα φουντούκια, ζυγίζουμε 150γρ. και τα ανακατεύουμε με τη μερέντα.
  • Σπάμε τις σοκοφρέτες και τις αλέθουμε ελαφρά στο μούλτι. Τις ανακατεύουμε με τη μερέντα και τα φουντούκια.
  • Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Τα υπόλοιπα φουντούκια (100γρ.) τα βάζουμε σε φαρδύ μπολ.
  • Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα κυλάμε στα φουντούκια.
  • Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα.
  • Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι την κουβερτούρα σε σιγανή φωτιά και την αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
  • Βγάζουμε τα μπαλάκια από τον καταψύκτη τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα και ξαναβάζουμε ψυγείο.
  • Αργότερα, αν θέλουμε, τα τυλίγουμε σε χρυσόχαρτο.