Λουκούμια Πορτοκαλιού

Λουκούμια Πορτοκαλιού

Recipe by Ioanna KoulouriΚατηγορία: Διάφορα Γλυκά
Προετοιμασία

30

λεπτά

Συστατικά

  • 3 ποτήρια νερό

  • 3 ποτήρια ζάχαρη

  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

  • 1 ποτήρι νερό

  • 1 ποτήρι νισεστέ

  • 1½γρ. ξινό (ή χυμός από μισό λεμόνι)

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 15γρ. ροδόνερο (ή βανίλια)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το ξινό να βράσουν για 3 λεπτά.
  • Σε άλλο σκεύος βάζουμε το χυμό, το νερό, το νισεστέ, τα ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι.
  • Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει και να γίνει σαν ζελέ.
  • Στη συνέχεια το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ξύσμα, το ροδόνερο και ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε ελάχιστα με λίγο ηλιέλαιο ένα πυρέξ ή ταψί. Βάζουμε μέσα το μείγμα, το στρώνουμε σωστά και το αφήνουμε να παγώσει καλά αρκετές ώρες.
  • Το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, τα περνάμε από άχνη ζάχαρη με νισεστέ ή καρύδα με νισεστέ και τα τοποθετούμε σε κουτί.