Λουκούμια Πορτοκαλιού
Κατηγορία: Διάφορα ΓλυκάΠροετοιμασία
30
λεπτάΣυστατικά
3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι νισεστέ
1½γρ. ξινό (ή χυμός από μισό λεμόνι)
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
15γρ. ροδόνερο (ή βανίλια)
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το ξινό να βράσουν για 3 λεπτά.
- Σε άλλο σκεύος βάζουμε το χυμό, το νερό, το νισεστέ, τα ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι.
- Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει και να γίνει σαν ζελέ.
- Στη συνέχεια το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ξύσμα, το ροδόνερο και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε ελάχιστα με λίγο ηλιέλαιο ένα πυρέξ ή ταψί. Βάζουμε μέσα το μείγμα, το στρώνουμε σωστά και το αφήνουμε να παγώσει καλά αρκετές ώρες.
- Το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, τα περνάμε από άχνη ζάχαρη με νισεστέ ή καρύδα με νισεστέ και τα τοποθετούμε σε κουτί.
Αξιολόγησε