Ροξάκια Νηστίσιμα
Κατηγορία: Νηστίσιμα, ΣιροπιαστάΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
30
λεπτάΨούσκωμα
60
λεπτάΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 κομμάτι μαγιά νωπή
1 μπέικιν πάουντερ
3 κούπες αλεύρι
3 κ.σ. κακάο
- Για το σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
3½ κούπες νερό
1 βανίλια
1 φέτα λεμόνι
Εκτέλεση
- Για το σιρόπι:
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 10 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Για τη ζύμη:
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, στη συνέχεια το αλεύρι και ζυμώνουμε.
- Χωρίζουμε ένα μικρό μέρος από το ζυμάρι στο οποίο προσθέτουμε το κακάο.
- Σκεπάζουμε τα ζυμάρια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
- Όταν είναι έτοιμη η ζύμη τη χωρίζουμε σε 5 μέρη και 5 από την ζύμη με το κακάο.
- Ανοίγουμε με το πλάστη την άσπρη ζύμη και κάνουμε κορδόνι τη ζύμη με το κακάο. Βάζουμε το κορδόνι στην άκρη της ζύμης και το κάνουμε ρόλο.
- Κόβουμε το ρολό σε κομμάτια, τα πατάμε από πάνω λίγο με το χέρι και τα βάζουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά.
- Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι τα ζεστά ροξάκια.
Αξιολόγησε