Ροξάκια Νηστίσιμα

Ροξάκια Νηστίσιμα

Recipe by Rosi PetrovaΚατηγορία: Νηστίσιμα, Σιροπιαστά
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

30

λεπτά
Ψούσκωμα

60

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 1 κούπα ηλιέλαιο

  • 1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι

  • 1 κομμάτι μαγιά νωπή

  • 1 μπέικιν πάουντερ

  • 3 κούπες αλεύρι

  • 3 κ.σ. κακάο

  • Για το σιρόπι:
  • 3 κούπες ζάχαρη

  • 3½ κούπες νερό

  • 1 βανίλια

  • 1 φέτα λεμόνι

Εκτέλεση

  • Για το σιρόπι:
  • Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 10 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Για τη ζύμη:
  • Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, στη συνέχεια το αλεύρι και ζυμώνουμε.
  • Χωρίζουμε ένα μικρό μέρος από το ζυμάρι στο οποίο προσθέτουμε το κακάο.
  • Σκεπάζουμε τα ζυμάρια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
  • Όταν είναι έτοιμη η ζύμη τη χωρίζουμε σε 5 μέρη και 5 από την ζύμη με το κακάο.
  • Ανοίγουμε με το πλάστη την άσπρη ζύμη και κάνουμε κορδόνι τη ζύμη με το κακάο. Βάζουμε το κορδόνι στην άκρη της ζύμης και το κάνουμε ρόλο.
  • Κόβουμε το ρολό σε κομμάτια, τα πατάμε από πάνω λίγο με το χέρι και τα βάζουμε στο ταψί.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά.
  • Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι τα ζεστά ροξάκια.