Πίτσα
Κατηγορία: Πίτσες – ΠεινιρλίΜερίδες
8
κομμάτιαΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
30
λεπτάΦούσκωμα
2
ώρεςΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μάγια
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. λάδι
2½ φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ περίπου
- Για την επικάλυψη:
2-3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
Γαλοπούλα
Γκούντα
Κασέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και τα αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά (να κάνει φουσκάλες).
- Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό ζυμάρι, που να μην κολλάει στα χέρια.
- Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 1-2 ώρες, σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε τρία μπαλάκια.
- Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης, το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί, το απλώνουμε με το χέρι να πάει παντού.
- Πάνω στη ζύμη βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα κομμάτια γαλοπούλας, πιπεριά κόκκινη και τυριά που λιώνουν, γκούντα και κασέρι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει ωραίο χρώμα.
Σημειώσεις
- Το ζυμάρι αυτό φτάνει για τρία ταψάκια 30εκ. ή το μεγάλο ταψί του φούρνου.
Αξιολόγησε