Πίτσα

Πίτσα

Recipe by Rosi PetrovaΚατηγορία: Πίτσες – Πεινιρλί
Μερίδες

8

κομμάτια
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

30

λεπτά
Φούσκωμα

2

ώρες

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό

  • 1 φακελάκι ξηρή μάγια

  • 1 κ.γ. ζάχαρη

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • 1 κ.σ. λάδι

  • 2½ φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ περίπου

  • Για την επικάλυψη:
  • 2-3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας

  • Γαλοπούλα

  • Γκούντα

  • Κασέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και τα αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά (να κάνει φουσκάλες).
  • Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό ζυμάρι, που να μην κολλάει στα χέρια.
  • Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 1-2 ώρες, σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  • Χωρίζουμε την ζύμη σε τρία μπαλάκια.
  • Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης, το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί, το απλώνουμε με το χέρι να πάει παντού.
  • Πάνω στη ζύμη βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα κομμάτια γαλοπούλας, πιπεριά κόκκινη και τυριά που λιώνουν, γκούντα και κασέρι.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει ωραίο χρώμα.

Σημειώσεις

  • Το ζυμάρι αυτό φτάνει για τρία ταψάκια 30εκ. ή το μεγάλο ταψί του φούρνου.