Πίτσα Σπέσιαλ

Πίτσα Σπέσιαλ

Recipe by Ναταλία ΜουρατίδουΚατηγορία: Πίτσες – Πεινιρλί
Μερίδες

8

κομμάτια
Προετοιμασία

40

λεπτά
Ψήσιμο

25

λεπτά
Αναμονή

60

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 1 κιλό αλεύρι

  • 2 κ.γ. ζάχαρη

  • 2 κ.γ. αλάτι

  • 25γρ. νωπή μαγιά (ή 9γρ. ξηρή)

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 600γρ. νερό

  • Υλικά για την πίτσα:
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη σε ροδέλες

  • 10 μανιτάρια φρέσκα ή μια μικρή κονσέρβα

  • 4 φέτες ζαμπόν

  • 4 φέτες μπέικον

  • 8 κομμάτια σουτζούκι, ένα σε κάθε κομμάτι της πίτσας

  • 200γρ. γκούντα

  • 6-7 κ.σ. σάλτσα

  • 1 συσκευασία κρέμα τυρί (προαιρετικό, αν θέλουμε να βάλουμε στο στεφάνι)

Εκτέλεση

  • Για τη ζύμη:
  • Βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη γίνει λεία και ελαστική.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  • Αφού ξεφουσκώσουμε τη ζύμη, κόβουμε σε κομμάτια επιθυμητού μεγέθους.
  • Για τη συναρμολόγηση της πίτσας:
  • Ανοίγουμε τα κομμάτια της ζύμης και τα τοποθετούμε σε ταψί.
  • Αν θέλουμε να βάλουμε κρέμα τυρί (ή κάποιο άλλο τυρί) στο στεφάνι κάνουμε λίγο πιο μεγάλη την ζύμη. Βάζουμε γύρω γύρω την κρέμα τυρί και γυρνάμε προς τα μέσα την ζύμη να καλυφθεί.
  • Ρίχνουμε περίπου 6-7 κουταλιές σάλτσα και την απλώνουμε όχι μέχρι την άκρη του ταψιού.
  • Πάνω από τη σάλτσα ρίχνουμε τριμμένο τυρί, υστέρα το ζαμπόν, το μπέικον, ένα κομμάτι σουτζούκι σε κάθε κομμάτι της πίτσας, μετά τα μανιτάρια, το υπόλοιπο τυρί και στο τέλος την πιπεριά.Πίτσα Σπέσιαλ
  • Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά στους 210 βαθμούς.