Μπουγατσάκια σαν Πίτσα

Μπουγατσάκια σαν Πίτσα

Recipe by Jenia Kampakaki
Μερίδες

16

κομμάτια
Προετοιμασία

45

λεπτά
Ψήσιμο

40

λεπτά
Φούκωμα

90

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 600ml γάλα

  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή

  • 5 κ.σ. ζάχαρη

  • 1 ποτήρι σπορέλαιο (καλαμπόκι)

  • 2 ασπράδια

  • 1 κ.σ. αλάτι

  • 10 ποτήρια αλεύρι

  • Για τη γέμιση:
  • Γκούντα

  • Πιπεριές πράσινες

  • Πιπεριές Φλωρίνης

  • Ελιές κομμένες

  • Για την επάλειψη:
  • 6 κ.σ. νερό

  • 1 κ.σ. πετιμέζι

  • 1 κ.σ. μέλι

  • Σουσάμι

Εκτέλεση

  • Για την επάλειψη:
  • Ανακατεύουμε το νερό, το πετιμέζι, το μέλι και φτιάχνουμε ένα μείγμα.
  • Ψήνουμε το σουσάμι στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Για τη ζύμη:
  • Διαλύουμε τη μαγιά στο ζεστό γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα 2 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
  • Βάζουμε το λάδι, τα ασπράδια, το αλάτι, σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε.
  • Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα, την σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε για 1 ώρα το λιγότερο να φουσκώσει (το μπολ καλά σκεπασμένο με κουβέρτα).
  • Όταν φουσκώσει ρίχνουμε στον πάγκο αλεύρι και κάνουμε από τη ζύμη μπαλίτσες. Τις αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστούν.
  • Περνάμε τις μπαλίτσες από το μείγμα με το πετιμέζι και μέλι, μόνο από τη μια πλευρά. Μετά τις βάζουμε στο καβουρδισμένο σουσάμι, πάλι από τη μια πλευρά.
  • Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και κάνουμε λακκούβες με τη βάση ενός ποτηριού.Μπουγατσάκια σαν Πίτσα
  • Γεμίζουμε τις λακκούβες με το τυρί κομμένο σε κυβάκια, τις πιπεριές, τις ελιές και τα ντοματίνια. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε στη γέμιση και άλλα υλικά, όπως φέτα ή αγγουράκια πίκλες.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, στον αέρα, μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 30 λεπτά.