Μπουγατσάκια σαν Πίτσα
Μερίδες
16
κομμάτιαΠροετοιμασία
45
λεπτάΨήσιμο
40
λεπτάΦούκωμα
90
λεπτάΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
600ml γάλα
1 φακελάκι μαγιά ξερή
5 κ.σ. ζάχαρη
1 ποτήρι σπορέλαιο (καλαμπόκι)
2 ασπράδια
1 κ.σ. αλάτι
10 ποτήρια αλεύρι
- Για τη γέμιση:
Γκούντα
Πιπεριές πράσινες
Πιπεριές Φλωρίνης
Ελιές κομμένες
- Για την επάλειψη:
6 κ.σ. νερό
1 κ.σ. πετιμέζι
1 κ.σ. μέλι
Σουσάμι
Εκτέλεση
- Για την επάλειψη:
- Ανακατεύουμε το νερό, το πετιμέζι, το μέλι και φτιάχνουμε ένα μείγμα.
- Ψήνουμε το σουσάμι στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.
- Για τη ζύμη:
- Διαλύουμε τη μαγιά στο ζεστό γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα 2 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
- Βάζουμε το λάδι, τα ασπράδια, το αλάτι, σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε.
- Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα, την σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε για 1 ώρα το λιγότερο να φουσκώσει (το μπολ καλά σκεπασμένο με κουβέρτα).
- Όταν φουσκώσει ρίχνουμε στον πάγκο αλεύρι και κάνουμε από τη ζύμη μπαλίτσες. Τις αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστούν.
- Περνάμε τις μπαλίτσες από το μείγμα με το πετιμέζι και μέλι, μόνο από τη μια πλευρά. Μετά τις βάζουμε στο καβουρδισμένο σουσάμι, πάλι από τη μια πλευρά.
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και κάνουμε λακκούβες με τη βάση ενός ποτηριού.
- Γεμίζουμε τις λακκούβες με το τυρί κομμένο σε κυβάκια, τις πιπεριές, τις ελιές και τα ντοματίνια. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε στη γέμιση και άλλα υλικά, όπως φέτα ή αγγουράκια πίκλες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, στον αέρα, μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 30 λεπτά.
Αξιολόγησε