Χοιρινό με Σέλινο

Χοιρινό με Σέλινο

Recipe by Nancy MichalakouΚατηγορία: Χοιρινό
Προετοιμασία

20

λεπτά
Μαγείρεμα

90

λεπτά

Συστατικά

  • 1 κιλό χοιρινό

  • 1 κρεμμύδι

  • 2 πορτοκάλια

  • 1½ κιλό σέλινο

  • 1 ντομάτα σε φέτες

  • 1 ποτήρι λευκό κρασί

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • Ζωμός λαχανικών

  • Για το αυγολέμονο:
  • 3 αυγά

  • 2 λεμόνια

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε το κρέας.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι τριμμένο, το αφήνουμε λίγο να μαραθεί και σβήνουμε με το χυμό του πορτοκαλιού.
  • Προσθέτουμε το κρασί, τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε.
  • Ζεματίζουμε πρώτα τα χοντρά κομμάτια από το σέλινο και τα βγάζουμε όταν μαλακώσουν. Ρίχνουμε τα φύλλα και όταν μαλακώσουν, τα βγάζουμε και αυτά.
  • Όταν το κρέας μαλακώσει απλώνουμε στη κατσαρόλα το σέλινο, τα χοντρά κομμάτια πρώτα και στη συνέχεια τα φύλλα από πάνω.
  • Αφήνουμε να βράζουν με το κρέας για 10 λεπτά.
  • Για το αυγολέμονο:
  • Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια, προσθέτουμε τους κρόκους και σιγά σιγά το λεμόνι. Προσθέτουμε λίγο λίγο με μια κουτάλα το ζωμό από την κατσαρόλα.
  • Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, την οποία δεν βάζουμε ξανά στη φωτιά.
Χοιρινό με Σέλινο