Χοιρινό με Σέλινο
Κατηγορία: ΧοιρινόΠροετοιμασία
20
λεπτάΜαγείρεμα
90
λεπτάΣυστατικά
1 κιλό χοιρινό
1 κρεμμύδι
2 πορτοκάλια
1½ κιλό σέλινο
1 ντομάτα σε φέτες
1 ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Ζωμός λαχανικών
- Για το αυγολέμονο:
3 αυγά
2 λεμόνια
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το κρέας.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι τριμμένο, το αφήνουμε λίγο να μαραθεί και σβήνουμε με το χυμό του πορτοκαλιού.
- Προσθέτουμε το κρασί, τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε.
- Ζεματίζουμε πρώτα τα χοντρά κομμάτια από το σέλινο και τα βγάζουμε όταν μαλακώσουν. Ρίχνουμε τα φύλλα και όταν μαλακώσουν, τα βγάζουμε και αυτά.
- Όταν το κρέας μαλακώσει απλώνουμε στη κατσαρόλα το σέλινο, τα χοντρά κομμάτια πρώτα και στη συνέχεια τα φύλλα από πάνω.
- Αφήνουμε να βράζουν με το κρέας για 10 λεπτά.
- Για το αυγολέμονο:
- Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια, προσθέτουμε τους κρόκους και σιγά σιγά το λεμόνι. Προσθέτουμε λίγο λίγο με μια κουτάλα το ζωμό από την κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, την οποία δεν βάζουμε ξανά στη φωτιά.

Αξιολόγησε