Σκεπαστή Πίτσα με Ιταλικό Ζυμάρι

Σκεπαστή Πίτσα με Ιταλικό Ζυμάρι

Recipe by Χριστίνα ΚονσουλαΚατηγορία: Πίτσες – Πεινιρλί
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

30

λεπτά
Αναμονή

150

λεπτά

Συστατικά

  • Για το ζυμαράκι:
  • 500γρ. αλεύρι

  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά

  • 2 κ.γ. ζάχαρη

  • 2 κ.γ. αλάτι

  • 250ml νερό

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • Για τη γέμιση:
  • Σάλτσα

  • Πιπεριές

  • Φρέσκια ντομάτα

  • Κασέρι

  • Γαλοπούλα καπνιστή

  • Ελιές

  • Σουσάμι, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει η ζύμη και την αφήνουμε 2 ώρες να ξεκουραστεί.
  • Μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 ίσες μπάλες και ανοίγουμε φύλλα.
  • Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο στο ταψί.
  • Βάζουμε ότι γέμιση θέλουμε.
  • Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
  • Ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο, σουσάμι και τρυπάμε με ένα πιρούνι.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για μισή ώρα περίπου.