Κασερορολάκια
Κατηγορία: Λοιπά ΖυμάριαΠροετοιμασία
40
λεπτάΨήσιμο
25
λεπτάΑναμονή
60
λεπτάΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
375γρ. αλεύρι μαλακό
1 κ.γ. αλάτι
180ml γάλα
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 αυγό
45γρ. βούτυρο λιωμένο
- Για τη γέμιση:
Τριμμένο κασέρι
- Για την επάλειψη:
1 αυγό
Λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη μαγιά με το χλιαρό γάλα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και ζυμώνουμε.
- Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα να ξεκουραστεί.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη.
- Ανοίγουμε φύλλο, το βουτυρώνουμε, ρίχνουμε το κασέρι και κλείνουμε με το άλλο φύλλο. Το κόβουμε σε 8 ίσες λωρίδες, βάζουμε μια διπλή λωρίδα πάνω στην άλλη διπλή λωρίδα και ρολάρουμε τη ζύμη. Αλείφουμε με αυγό ανακατεμένο με λίγο βούτυρο.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 25 λεπτά.
Αξιολόγησε