Κασερορολάκια

Κασερορολάκια

Recipe by Χριστίνα ΚονσουλαΚατηγορία: Λοιπά Ζυμάρια
Προετοιμασία

40

λεπτά
Ψήσιμο

25

λεπτά
Αναμονή

60

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 375γρ. αλεύρι μαλακό

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • 180ml γάλα

  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά

  • 1 αυγό

  • 45γρ. βούτυρο λιωμένο

  • Για τη γέμιση:
  • Τριμμένο κασέρι

  • Για την επάλειψη:
  • 1 αυγό

  • Λίγο βούτυρο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τη μαγιά με το χλιαρό γάλα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και ζυμώνουμε.
  • Αφήνουμε τη ζύμη 1 ώρα να ξεκουραστεί.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη.
  • Ανοίγουμε φύλλο, το βουτυρώνουμε, ρίχνουμε το κασέρι και κλείνουμε με το άλλο φύλλο. Το κόβουμε σε 8 ίσες λωρίδες, βάζουμε μια διπλή λωρίδα πάνω στην άλλη διπλή λωρίδα και ρολάρουμε τη ζύμη. Αλείφουμε με αυγό ανακατεμένο με λίγο βούτυρο.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 25 λεπτά.
Κασερορολάκια