Μακαρόν

Μακαρόν

Recipe by Ιωαννα ΔεσποτακηΚατηγορία: Διάφορα Γλυκά
Προετοιμασία

25

λεπτά
Ψήσιμο

15

λεπτά
Αναμονή

1

ώρα

Συστατικά

  • Για τα μακαρόν:
  • 120γρ. άχνη ζάχαρη

  • 120γρ. αμύγδαλο, χωρίς τη φλούδα

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 100γρ. ασπράδια αυγού

  • 120γρ. ζάχαρη

  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο και κίτρινο

  • Άρωμα μπανάνας

  • Για τη γκανάζ σοκολάτας:
  • 200γρ. κουβερτούρα

  • 200γρ. κρέμα γάλακτος

  • Για τη λευκή γκανάζ:
  • 150γρ. λευκή σοκολάτα

  • 50γρ. κρέμα γάλακτος

  • Για τη γέμιση φράουλας:
  • Φράουλες

  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής

  • Άρωμα φράουλας

Εκτέλεση

  • Για τα μακαρόν:
  • Βάζουμε στον πολυκόφτη το αμύγδαλο και την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν πούδρα.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε την πούδρα και με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε να μη πέσει ο όγκος της μαρέγκας.
  • Χωρίζουμε το μείγμα ανάλογα πως θέλουμε να χρωματίσουμε τα μακαρόν, στην περίπτωση αυτή σε δυο μέρη. Προσθέτουμε στο ένα μπολ το κόκκινο χρώμα και στο άλλο μπολ το κίτρινο χρώμα και το άρωμα μπανάνας. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το χρώμα του μείγματος.
  • Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σχηματίζουμε με κορνέ τα μακαρόν. Τα αφήνουμε 1 ώρα στην άκρη να κάνουν κρουστά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς, στον αέρα, για 13-15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Για τη γκανάζ σοκολάτας:
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, βάζουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει λείο το μείγμα.
  • Βάζουμε την γκανάζ στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
    Εναλλακτικά μπορούμε να την χτυπήσουμε στο μίξερ, θα γίνει πιο αφράτη και με το χτύπημα θα σφίξει η κρέμα γάλακτος.
  • Για τη λευκή γκανάζ:
  • Για να φτιάξουμε τη λευκή γκανάζ ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με την γκανάζ σοκολάτας.
  • Για τη γέμιση φράουλας:
  • Για τη γέμιση φράουλας παίρνουμε ένα μέρος από τη λευκή γκανάζ, προσθέτουμε λιωμένες φράουλες, χρώμα ζαχαροπλαστικής, άρωμα για έξτρα γεύση φράουλας και ανακατεύουμε.
  • Για τη συναρμολόγηση:
  • Βάζουμε σε ένα κομμάτι μακαρόν (στην ίσια πλευρά του) γκανάζ σοκολάτας ή λευκή γκανάζ ή γέμιση φράουλας και κλείνουμε με ένα άλλο κομμάτι.
    Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα μακαρόν.

Η συνταγή είναι του Άκη.