Ζύμη Σαμπλέ (για τάρτες & ταρταλέτες)

Ζύμη Σαμπλέ (για τάρτες & ταρταλέτες

Recipe by Ρουλα ΛυρουΚατηγορία: Τάρτες Γλυκές
Μερίδες

20

κομμάτια
Προετοιμασία

40

λεπτά
Ψήσιμο

10

λεπτά
Αναμονή

2

ώρες

Συστατικά

  • 250γρ. βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου

  • 1 κούπα τσαγιού άχνη ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

  • 1 αυγό

  • 1 κρόκο αυγού

  • Λίγο αλάτι

  • 400γρ. αλεύρι

Εκτέλεση

  • Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το κρόκο, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Κόβουμε ένα κομμάτι ζύμης και το απλώνουμε στο φορμάκι της ταρταλέτας.
    Τρυπάμε τη ζύμη με το πιρούνι.Ταρταλέτες με Ζύμη Σαμπλέ
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 10 λεπτά.