Ζύμη Σαμπλέ (για τάρτες & ταρταλέτες
Κατηγορία: Τάρτες ΓλυκέςΜερίδες
20
κομμάτιαΠροετοιμασία
40
λεπτάΨήσιμο
10
λεπτάΑναμονή
2
ώρεςΣυστατικά
250γρ. βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα τσαγιού άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 αυγό
1 κρόκο αυγού
Λίγο αλάτι
400γρ. αλεύρι
Εκτέλεση
- Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το κρόκο, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε.
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Κόβουμε ένα κομμάτι ζύμης και το απλώνουμε στο φορμάκι της ταρταλέτας.
Τρυπάμε τη ζύμη με το πιρούνι. - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 10 λεπτά.
Αξιολόγησε