Σπανακοτυροπιτάκια
Κατηγορία: Πίτες ΑλμυρέςΠροετοιμασία
45
λεπτάΨήσιμο
30
λεπτάΣυστατικά
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο ολικής αλέσεως
Λίγο ελαιόλαδο
- Για τη γέμιση:
1 κιλό σπανάκι
2 πράσα
3 κρεμμύδια φρέσκα
100γρ. περίπου μυρώνια (προαιρετικά)
100γρ. περίπου καυκαλήθρες (προαιρετικά)
½ ματσάκι άνηθο
300γρ. φέτα
2 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και ζεματάμε το σπανάκι. Το σουρώνουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το κόβουμε.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα πράσα, τα κρεμμύδια, τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες και τον άνηθο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και με ένα πιρούνι τη λιώνουμε. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε στο μείγμα της φέτας τα υπόλοιπα υλικά, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ανοίγουμε τα φύλλα και τα κόβουμε οριζόντια σε λωρίδες φάρδους 10-11εκ.
- Απλώνουμε 1 λωρίδα φύλλου κρούστας σε μια επιφάνεια και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση σε μια άκρη και τυλίγουμε διαγώνια και εναλλάξ, σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Τοποθετούμε τα τρίγωνα σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 30-35 λεπτά περίπου.
Αξιολόγησε