Πάστα Φλώρα

Πάστα Φλώρα

Recipe by Martha NeiΚατηγορία: Τάρτες Γλυκές
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

40

λεπτά
Αναμονή Ψυγείο

40

λεπτά

Συστατικά

  • 250γρ. βούτυρο

  • 125γρ. άχνη ζάχαρη

  • 2 αυγά

  • 1 βανίλια

  • Ξύσμα από λεμόνι

  • 500γρ. αλεύρι φαρίνα ή αν βάλετε αλεύρι για όλες χρήσης θα βάλετε και 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

  • 500-600γρ. μαρμελάδα, γεύση της επιλογής σας

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα, τις βανίλιες και σιγά σιγά το αλεύρι.
  • Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο 30-40 λεπτά.
  • Παίρνουμε τα 3/4 της ζύμης βάζουμε σε φόρμα 30εκ. και την ανοίγουμε.
  • Βάζουμε την μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη κάνουμε σχέδια και τα βάζουμε από πάνω.
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει, περίπου 35-40 λεπτά.
Πάστα Φλώρα