Πάστα Φλώρα
Κατηγορία: Τάρτες ΓλυκέςΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
40
λεπτάΑναμονή Ψυγείο
40
λεπτάΣυστατικά
250γρ. βούτυρο
125γρ. άχνη ζάχαρη
2 αυγά
1 βανίλια
Ξύσμα από λεμόνι
500γρ. αλεύρι φαρίνα ή αν βάλετε αλεύρι για όλες χρήσης θα βάλετε και 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
500-600γρ. μαρμελάδα, γεύση της επιλογής σας
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα, τις βανίλιες και σιγά σιγά το αλεύρι.
- Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο 30-40 λεπτά.
- Παίρνουμε τα 3/4 της ζύμης βάζουμε σε φόρμα 30εκ. και την ανοίγουμε.
- Βάζουμε την μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη κάνουμε σχέδια και τα βάζουμε από πάνω.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει, περίπου 35-40 λεπτά.

Αξιολόγησε