Σαραγλάκια με Χειροποίητο Φύλλο

Σαραγλάκια με Χειροποίητο Φύλλο

Recipe by Δάφνη ΛεμονάκηΚατηγορία: Σιροπιαστά
Προετοιμασία

2

hours 
Ψήσιμο

1

hour 

30

λεπτά

Συστατικά

  • Για την ζύμη:
  • 1/2 κιλό αλεύρι

  • 2 κουταλιές σούπας λάδι

  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι

  • Νερό

  • 250γρ. βούτυρο για τα φύλλα

  • Για την γέμιση:
  • 2 κούπες καβουρδισμένο σουσάμι

  • 1/2 κούπα καρύδια

  • 3 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη

  • λίγη κανέλα

  • Για το σιρόπι:
  • 350γρ. ζάχαρη

  • 350γρ. νερό

  • Λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  • Για την ζύμη:
  • Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης. Νερό βάζουμε όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη απαλή που να μην κολλάει στα χέρια.
  • Την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
  • Κάνουμε 14 μπαλάκια των 60 γραμμαρίων το κάθε ένα.Σαραγλάκια με Χειροποίητο Φύλλο
  • Για την γέμιση:
  • Αλέθουμε στο Multi το σουσάμι, οχι τελείως.
  • Το ίδιο και τα καρύδια.
  • Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.
  • Για το σιρόπι:
  • Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Φτιάχνουμε το σαραγλί:
  • Ανοίγουμε ένα φύλλο, ραντίζουμε με βούτυρο. Ανοίγουμε ένα δεύτερο και το τοποθετούμε πάνω στο πρώτο. Ραντίζουμε επίσης με βούτυρο και απλώνουμε λίγη γέμιση σε όλο το φύλλο (2-3 κουταλιές σούπας). Τυλίγουμε με μια λεπτή βέργα, σουρώνουμε, τοποθετούμε στο ταψί και βουτυρώνουμε.Σαραγλάκια με Χειροποίητο Φύλλο
  • Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα.
  • Σιροπιάζουμε ζεστό σαραγλί – κρύο σιρόπι.Σαραγλάκια με Χειροποίητο Φύλλο