Σαραγλάκια με Χειροποίητο Φύλλο
Κατηγορία: ΣιροπιαστάΠροετοιμασία
2
hoursΨήσιμο
1
hour30
λεπτάΣυστατικά
- Για την ζύμη:
1/2 κιλό αλεύρι
2 κουταλιές σούπας λάδι
1 κουταλιά σούπας ξύδι
Νερό
250γρ. βούτυρο για τα φύλλα
- Για την γέμιση:
2 κούπες καβουρδισμένο σουσάμι
1/2 κούπα καρύδια
3 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
λίγη κανέλα
- Για το σιρόπι:
350γρ. ζάχαρη
350γρ. νερό
Λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Για την ζύμη:
- Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης. Νερό βάζουμε όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη απαλή που να μην κολλάει στα χέρια.
- Την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
- Κάνουμε 14 μπαλάκια των 60 γραμμαρίων το κάθε ένα.
- Για την γέμιση:
- Αλέθουμε στο Multi το σουσάμι, οχι τελείως.
- Το ίδιο και τα καρύδια.
- Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.
- Για το σιρόπι:
- Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Φτιάχνουμε το σαραγλί:
- Ανοίγουμε ένα φύλλο, ραντίζουμε με βούτυρο. Ανοίγουμε ένα δεύτερο και το τοποθετούμε πάνω στο πρώτο. Ραντίζουμε επίσης με βούτυρο και απλώνουμε λίγη γέμιση σε όλο το φύλλο (2-3 κουταλιές σούπας). Τυλίγουμε με μια λεπτή βέργα, σουρώνουμε, τοποθετούμε στο ταψί και βουτυρώνουμε.
- Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα.
- Σιροπιάζουμε ζεστό σαραγλί – κρύο σιρόπι.
Αξιολόγησε