Σουφλέ Σπανάκι

Σουφλέ Σπανάκι

Recipe by Tsoupoti NakouΚατηγορία: Τάρτες Αλμυρές
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

1

hour 

Συστατικά

  • Ψωμί του τοστ

  • Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό σπανάκι

  • 500γρ. μανιτάρια λευκά

  • 10 φέτες ζαμπόν

  • 500γρ. φέτα

  • 1 κρεμμύδι

  • Άνηθος

  • Λάδι

  • Για τη μπεσαμέλ:
  • 200γρ. τριμμένο τυρί

  • 1 λίτρο γάλα

  • 100γρ. βούτυρο

  • 100γρ. αλεύρι

  • Μοσχοκάρυδο

  • 2 αυγά, προαιρετικά

Εκτέλεση

  • Για τη μπεσαμέλ:
  • Λιώνουμε το βούτυρο.
  • Καβουρδίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε σταδιακά το γάλα έως ότου δέσει η κρέμα.
  • Βάζουμε μπόλικο μοσχοκάρυδο φρέσκο τριμμένο, το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
  • Προαιρετικά, αν θέλουμε βάζουμε τα αυγά αφού αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Για το σουφλέ:
  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομματάκια, τα μανιτάρια και έπειτα το σπανάκι. Αφήνουμε να πιει τα νερά του.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει λίγο προσθέτουμε τη φέτα.
  • Σε ένα σκεύος βάζουμε φέτες του τοστ και τις αλείφουμε με βούτυρο.
  • Απλώνουμε το μείγμα με το σπανάκι, βάζουμε άλλη μια στρώση από ψωμί και ξανά με σπανάκι.
  • Ρίχνουμε από πάνω τη μπεσαμέλ.
    Αν δεν θέλουμε μπεσαμέλ μπορούμε να βάλουμε διάφορα τυριά.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα περίπου, ανάλογα τον φούρνο.
Σουφλέ Σπανάκι