Σουφλέ Σπανάκι
Κατηγορία: Τάρτες ΑλμυρέςΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
1
hourΣυστατικά
Ψωμί του τοστ
- Για τη γέμιση:
1 κιλό σπανάκι
500γρ. μανιτάρια λευκά
10 φέτες ζαμπόν
500γρ. φέτα
1 κρεμμύδι
Άνηθος
Λάδι
- Για τη μπεσαμέλ:
200γρ. τριμμένο τυρί
1 λίτρο γάλα
100γρ. βούτυρο
100γρ. αλεύρι
Μοσχοκάρυδο
2 αυγά, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Για τη μπεσαμέλ:
- Λιώνουμε το βούτυρο.
- Καβουρδίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε σταδιακά το γάλα έως ότου δέσει η κρέμα.
- Βάζουμε μπόλικο μοσχοκάρυδο φρέσκο τριμμένο, το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
- Προαιρετικά, αν θέλουμε βάζουμε τα αυγά αφού αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Για το σουφλέ:
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομματάκια, τα μανιτάρια και έπειτα το σπανάκι. Αφήνουμε να πιει τα νερά του.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει λίγο προσθέτουμε τη φέτα.
- Σε ένα σκεύος βάζουμε φέτες του τοστ και τις αλείφουμε με βούτυρο.
- Απλώνουμε το μείγμα με το σπανάκι, βάζουμε άλλη μια στρώση από ψωμί και ξανά με σπανάκι.
- Ρίχνουμε από πάνω τη μπεσαμέλ.
Αν δεν θέλουμε μπεσαμέλ μπορούμε να βάλουμε διάφορα τυριά. - Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα περίπου, ανάλογα τον φούρνο.

Αξιολόγησε