Γιουβαρλάκια με Κόκκινη Σάλτσα
Κατηγορία: Μοσχάρι, ΣούπεςΠροετοιμασία
1
hourΜαγείρεμα
1
hourΣυστατικά
- Για τα γιουβαρλάκια:
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ντομάτα τριμμένη
1 κουταλάκι γλυκού δυόσμο
2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι Καρολίνα
2 κουταλάκια γλυκού ξύδι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
2-3 κουταλιές γαλέτα τριμμένη
Πιπέρι
- Για την σάλτσα:
3-4 καρότα κομμένα
2 πατάτες κομμένες
1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί άσπρο
1 κουταλάκι γλυκού δυόσμο
1/2 συσκευασία ντομάτα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
Μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι
1 κύβο λαχανικών
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια απλωτή κατσαρόλα τα υλικά για την σάλτσα και συμπληρώνουμε νεράκι και
- Τα βράζουμε 10 λεπτά μέχρι να ρίξουμε τα γιουβαρλάκια.
- Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα περνάμε από αλεύρι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Δεν ανακατεύουμε μόνο κουνάμε την κατσαρόλα για μην κολλήσουν.
- Βράζουμε περίπου 1 ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία.
Πολυ καλή συνταγή πεντανοστιμη.ωραια επιγευση και πολύ
Καλη υφή η σουπα.