Στιφάδο στην γάστρα

Στιφάδο στην γάστρα

Recipe by Nancy MichalakouΚατηγορία: Μοσχάρι
Προετοιμασία

30

λεπτά
Μαγείρεμα

2

hours 

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι

  • 2 1/2 κιλά κρεμμυδάκια

  • 1/2 ποτήρι νερού κρασί κόκκινο

  • 1/2 ποτήρι ξύδι

  • 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη

  • 3 σκελίδες σκόρδο

  • 1 πελτέ

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • 5 δαφνόφυλλα

  • 10 μπαχάρια

  • Βαλσάμικο πορτοκάλι

  • Ένα ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε λίγα λίγα τα κρεμμύδια ρίχνοντας και λίγη ζάχαρη
  • Τα τοποθετούμε στη γάστρα
  • Συνεχίζουμε σοτάροντας το κρέας. Σβήνουμε με το ξύδι και κρασί και αφού εξατμιστεί ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το βαλσάμικο, τα δαφνόφυλλα, την κανέλα και το πελτέ ντομάτας αφού το διαλύσουμε πρώτα.
  • Τοποθετούμε το κρέας πάνω στα κρεμμύδια και ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω.
  • Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνεται για 1 1/2 ώρα στον αέρα στους 180 και μισή ώρα περίπου μετά χωρίς το καπάκι.

Σημειώσεις

  • Δεν Θέλει παραπάνω νερό και λάδι όσο είχατε από το σοτάρισμα, τίποτα παραπάνω