Στιφάδο στην γάστρα
Κατηγορία: ΜοσχάριΠροετοιμασία
30
λεπτάΜαγείρεμα
2
hoursΣυστατικά
1 κιλό μοσχάρι
2 1/2 κιλά κρεμμυδάκια
1/2 ποτήρι νερού κρασί κόκκινο
1/2 ποτήρι ξύδι
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
3 σκελίδες σκόρδο
1 πελτέ
Αλάτι
Πιπέρι
5 δαφνόφυλλα
10 μπαχάρια
Βαλσάμικο πορτοκάλι
Ένα ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε λίγα λίγα τα κρεμμύδια ρίχνοντας και λίγη ζάχαρη
- Τα τοποθετούμε στη γάστρα
- Συνεχίζουμε σοτάροντας το κρέας. Σβήνουμε με το ξύδι και κρασί και αφού εξατμιστεί ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το βαλσάμικο, τα δαφνόφυλλα, την κανέλα και το πελτέ ντομάτας αφού το διαλύσουμε πρώτα.
- Τοποθετούμε το κρέας πάνω στα κρεμμύδια και ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω.
- Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνεται για 1 1/2 ώρα στον αέρα στους 180 και μισή ώρα περίπου μετά χωρίς το καπάκι.
Σημειώσεις
- Δεν Θέλει παραπάνω νερό και λάδι όσο είχατε από το σοτάρισμα, τίποτα παραπάνω
Αξιολόγησε