Αϊβαλιώτικη Αμυγδαλόπιτα

Αϊβαλιώτικη Αμυγδαλόπιτα

Recipe by Dina Doriza Κατηγορία: Πίτες Γλυκές, Σιροπιαστά
Προετοιμασία

45

λεπτά
Ψήσιμο

40

λεπτά

Συστατικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλο ξεροψημένο και κοπανισμένο

  • 1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι

  • 8 αυγά

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

  • Ξύσμα από ένα λεμόνι

  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

  • Για το σιρόπι:
  • 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη

  • 3 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

  • Για το σιρόπι:
  • Βράζουμε τα υλικά για 3 λεπτά.
  • Για την αμυγδαλόπιτα:
  • Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και το ξύσμα.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το κονιάκ
  • Σε μια λεκάνη αναμειγνύουμε όλα μαζί τα στερεά υλικά.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
  • Ρίχνουμε τα στερεά υλικά σιγά σιγά μέχρι να τα απορροφήσει.
  • Προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά για να μην ξεφουσκώσει.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί Νο30.
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, πάνω κάτω αντιστάσεις, για 40 λεπτά περίπου.
Αϊβαλιώτικη Αμυγδαλόπιτα