Αϊβαλιώτικη Αμυγδαλόπιτα
Κατηγορία: Πίτες Γλυκές, ΣιροπιαστάΠροετοιμασία
45
λεπτάΨήσιμο
40
λεπτάΣυστατικά
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλο ξεροψημένο και κοπανισμένο
1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι
8 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- Για το σιρόπι:
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
- Για το σιρόπι:
- Βράζουμε τα υλικά για 3 λεπτά.
- Για την αμυγδαλόπιτα:
- Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και το ξύσμα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το κονιάκ
- Σε μια λεκάνη αναμειγνύουμε όλα μαζί τα στερεά υλικά.
- Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
- Ρίχνουμε τα στερεά υλικά σιγά σιγά μέχρι να τα απορροφήσει.
- Προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά για να μην ξεφουσκώσει.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί Νο30.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, πάνω κάτω αντιστάσεις, για 40 λεπτά περίπου.

Φαίνεται υπέροχη…σίγουρα θα τη φτιάξω!!!!συγχαρητήρια!!!