Μήλο με Γρεναδίνη
Κατηγορία: Γλυκά Κουταλιού – ΜαρμελάδεςΠροετοιμασία
1
hourΣυστατικά
1 κιλό μήλα
Χυμό από ένα λεμόνι ζουμερό
1 κιλό ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι νερό
2 βανίλιες
1 ξυλάκι κανέλα
1 ποτήρι κρασιού γρεναδίνη
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες.
- Τα βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη, το νερό, τις βανίλιες και την κανέλα. Αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα μήλα και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Την επόμενη μέρα ρίχνουμε την γρεναδίνης και ξανά βράζουμε 5 λεπτά. Στο τρίτο βράσιμο δένει το γλυκό μας.
Σημειώσεις
- Αν θέλουμε μπορούμε να παραλείψουμε την γρεναδίνη και να το κρατήσουμε ξανθό. Δεν διαφέρει πολύ στη γεύση μόνο στην εμφάνιση.
Αξιολόγησε