Μυρμηγκάτο
Κατηγορία: ΚέικΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
40
λεπτάΣυστατικά
- Για το κέικ:
125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
6 αυγά
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1/2 κούπα τρούφα
- Για το σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
Ξύσμα πορτοκαλιού
- Για το γλάσο σοκολάτας:
180γρ. κουβερτούρα
80γρ. βιτάμ
1 κουταλιά σούπας μέλι
Εκτέλεση
- Στο μίξερ βάζουμε την ζάχαρη και το Βιτάμ και χτυπάμε 5 λεπτά να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
- Σταματάμε το μίξερ ρίχνουμε την τρούφα και με μια μαρίζ την ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα.
- Σε στρογγυλό ταψάκι 26εκ. βουτυρώνω, αλευρώνω και ρίχνω το μείγμα.
- Ψήνουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά 8 λεπτά.
- Σιροπιάζουμε ζεστό σιρόπι κρύο μυρμηγκάτο.
- Φτιάχνουμε σε μπεν μαρί το γλάσο και αφού χλιαρύνει το ρίχνουμε στην επιφάνεια του γλυκού.
Η συνταγή είναι της Γκόφλω, εκτός από το γλάσο.
Ωραίο θα το κάνω