Μυρμηγκάτο

Μυρμηγκάτο

Recipe by Calliopi NtekoumeΚατηγορία: Κέικ
Προετοιμασία

1

hour 
Ψήσιμο

40

λεπτά

Συστατικά

  • Για το κέικ:
  • 125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

  • 1 κούπα ζάχαρη

  • 6 αυγά

  • 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 μπέικιν πάουντερ

  • 2 βανίλιες

  • 1/2 κούπα τρούφα

  • Για το σιρόπι:
  • 3 κούπες ζάχαρη

  • 3 κούπες νερό

  • Ξύσμα πορτοκαλιού

  • Για το γλάσο σοκολάτας:
  • 180γρ. κουβερτούρα

  • 80γρ. βιτάμ

  • 1 κουταλιά σούπας μέλι

Εκτέλεση

  • Στο μίξερ βάζουμε την ζάχαρη και το Βιτάμ και χτυπάμε 5 λεπτά να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
  • Σταματάμε το μίξερ ρίχνουμε την τρούφα και με μια μαρίζ την ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα.
  • Σε στρογγυλό ταψάκι 26εκ. βουτυρώνω, αλευρώνω και ρίχνω το μείγμα.
  • Ψήνουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά 8 λεπτά.
  • Σιροπιάζουμε ζεστό σιρόπι κρύο μυρμηγκάτο.
  • Φτιάχνουμε σε μπεν μαρί το γλάσο και αφού χλιαρύνει το ρίχνουμε στην επιφάνεια του γλυκού.
Μυρμηγκάτο

Η συνταγή είναι της Γκόφλω, εκτός από το γλάσο.