Γλυκό Αχλάδι

Γλυκό Αχλάδι

Recipe by Ρουλα ΛυρουΚατηγορία: Γλυκά Κουταλιού – Μαρμελάδες

Συστατικά

  • 20 αχλάδια γινωμένα αλλά σφιχτά

  • 1 κιλό ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι

  • 1-2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

  • 2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα αχλάδια κόβοντας λίγο από κάτω το σκληρό μέρος και τα βάζουμε σε λίγο νερό με λεμόνι 30 λεπτά.
  • Τα βάζουμε στη κατσαρόλα με τη ζάχαρη, την βανίλια και 2 ποτήρια νερό να βράσουν.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα ξανά βράζουμε με τη βανίλια, το λεμόνι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να δέσει.
  • Δεν αφαιρούμε τα κουκούτσια απο το αχλάδι. Όταν γίνει το γλυκό δεν τα νιώθουμε καθόλου.