Γλυκό Αχλάδι
Κατηγορία: Γλυκά Κουταλιού – ΜαρμελάδεςΣυστατικά
20 αχλάδια γινωμένα αλλά σφιχτά
1 κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
1-2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα αχλάδια κόβοντας λίγο από κάτω το σκληρό μέρος και τα βάζουμε σε λίγο νερό με λεμόνι 30 λεπτά.
- Τα βάζουμε στη κατσαρόλα με τη ζάχαρη, την βανίλια και 2 ποτήρια νερό να βράσουν.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα ξανά βράζουμε με τη βανίλια, το λεμόνι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να δέσει.
- Δεν αφαιρούμε τα κουκούτσια απο το αχλάδι. Όταν γίνει το γλυκό δεν τα νιώθουμε καθόλου.
Αξιολόγησε