Άσπρος Χαλβάς με Καρύδα
Κατηγορία: ΝηστίσιμαΠροετοιμασία
45
λεπτάΣυστατικά
3 ποτήρια νερό
1 ποτήρι γάλα καρύδας
1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1/2 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι καρύδα
1/2 ποτήρι σπορέλαιο
1 βανίλια
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το γάλα, το λάδι και τα ζεσταίνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα του χεριού μέχρι να δέσει.
- Όταν δέσει και πάρει βράση το βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μισό ποτήρι καρύδα.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Σε μια φόρμα ρίχνουμε την υπόλοιπη καρύδα που μας έχει περισσέψει.
- Ρίχνουμε στην φόρμα το μείγμα.
- Το αφήνουμε μισή ώρα να σταθεί και να κρυώσει (εάν έχει ζέστη θέλει περισσότερο χρόνο).
- Γυρίζουμε τον χαλβά σε μια πιατέλα.
Αξιολόγησε