Άσπρος Χαλβάς με Καρύδα

Άσπρος Χαλβάς με Καρύδα

Recipe by Dina DorizaΚατηγορία: Νηστίσιμα
Προετοιμασία

45

λεπτά

Συστατικά

  • 3 ποτήρια νερό

  • 1 ποτήρι γάλα καρύδας

  • 1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό

  • 1/2 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό

  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη

  • 1 ποτήρι καρύδα

  • 1/2 ποτήρι σπορέλαιο

  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το γάλα, το λάδι και τα ζεσταίνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα του χεριού μέχρι να δέσει.
  • Όταν δέσει και πάρει βράση το βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μισό ποτήρι καρύδα.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  • Σε μια φόρμα ρίχνουμε την υπόλοιπη καρύδα που μας έχει περισσέψει. 
  • Ρίχνουμε στην φόρμα το μείγμα.
  • Το αφήνουμε μισή ώρα να σταθεί και να κρυώσει (εάν έχει ζέστη θέλει περισσότερο χρόνο).
  • Γυρίζουμε τον χαλβά σε μια πιατέλα.