Καλαμάρια Ψητά Γεμιστά με Φέτα
Κατηγορία: Θαλασσινά – ΨάριαΜερίδες
4
μερίδεςΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
1
hourΣυστατικά
2 καλαμαριά μεγάλα καθαρισμένα
250γρ. φέτα
2 κ.σ. μαϊντανό
Ρίγανη
Λάδι
- Για την σως:
1/2 φλιτζάνι λεμόνι
1/2 φλιτζάνι λάδι
2 γεμάτες κ.σ. μουστάρδα
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ρίγανη
Εκτέλεση
- Λιώνουμε την φέτα με το πιρούνι.
- Βάζουμε τον μαϊντανό, την ρίγανη και τα ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα.
- Ρίχνουμε 2-3 κ.σ. λάδι και το κλείνουμε με λαδόκολλα και με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 30 λεπτά και στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Το ανοίγουμε, αφαιρούμε το ζουμί και το βάζουμε για 5 λεπτά ακόμα στο φούρνο.
- Για την σώς ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.
- Βάζουμε το καλαμάρι σε μια πιατέλα, το κόβουμε και ρίχνω την σως.
Αξιολόγησε