Καλαμάρια Ψητά Γεμιστά με Φέτα

Καλαμάρια Ψητά Γεμιστά με Φέτα

Recipe by Νικολέττα ΔρόσουΚατηγορία: Θαλασσινά – Ψάρια
Μερίδες

4

μερίδες
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

1

hour 

Συστατικά

  • 2 καλαμαριά μεγάλα καθαρισμένα

  • 250γρ. φέτα

  • 2 κ.σ. μαϊντανό

  • Ρίγανη

  • Λάδι

  • Για την σως:
  • 1/2 φλιτζάνι λεμόνι

  • 1/2 φλιτζάνι λάδι

  • 2 γεμάτες κ.σ. μουστάρδα

  • 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

  • Ρίγανη

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε την φέτα με το πιρούνι.
  • Βάζουμε τον μαϊντανό, την ρίγανη και τα ανακατεύουμε.
  • Γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα.
  • Ρίχνουμε 2-3 κ.σ. λάδι και το κλείνουμε με λαδόκολλα και με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 30 λεπτά και στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
  • Το ανοίγουμε, αφαιρούμε το ζουμί και το βάζουμε για 5 λεπτά ακόμα στο φούρνο.
  • Για την σώς ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.
  • Βάζουμε το καλαμάρι σε μια πιατέλα, το κόβουμε και ρίχνω την σως.