Μεθυσμένα Ινδοκάρυδα

Μεθυσμένα Ινδοκάρυδα

Recipe by Andriana AntoniouΚατηγορία: Νηστίσιμα, Σιροπιαστά
Μερίδες

60

κομμάτια
Προετοιμασία

40

λεπτά
Ψήσιμο

35

λεπτά

Συστατικά

  • Για το σιρόπι:
  • 1 λίτρο νερό

  • 1250γρ. ζάχαρη

  • Χυμός από ½ λεμόνι

  • Για τη ζύμη:
  • 300ml μπύρα

  • 550ml σπορέλαιο

  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 1 κ.γ. βανίλια

  • 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει

  • 150γρ. καρύδια

  • Για το πασπάλισμα:
  • Ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Για το σιρόπι:
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Τα βράζουμε για 5 λεπτά και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
  • Για τη ζύμη:
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη μπύρα, το σπορέλαιο, τη βανίλια και τα αλεσμένα καρύδια.
  • Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε στο μπολ που έχουμε βάλει τα υπόλοιπα υλικά, τα ζυμώνουμε, όχι πολύ.
  • Φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά.
  • Μόλις ψηθούν τα βάζουμε ζεστά στο κρύο σιρόπι. Μετά το σιρόπιασμα τα πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.