Μεθυσμένα Ινδοκάρυδα
Κατηγορία: Νηστίσιμα, ΣιροπιαστάΜερίδες
60
κομμάτιαΠροετοιμασία
40
λεπτάΨήσιμο
35
λεπτάΣυστατικά
- Για το σιρόπι:
1 λίτρο νερό
1250γρ. ζάχαρη
Χυμός από ½ λεμόνι
- Για τη ζύμη:
300ml μπύρα
550ml σπορέλαιο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. βανίλια
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει
150γρ. καρύδια
- Για το πασπάλισμα:
Ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
- Για το σιρόπι:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Τα βράζουμε για 5 λεπτά και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
- Για τη ζύμη:
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη μπύρα, το σπορέλαιο, τη βανίλια και τα αλεσμένα καρύδια.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε στο μπολ που έχουμε βάλει τα υπόλοιπα υλικά, τα ζυμώνουμε, όχι πολύ.
- Φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά.
- Μόλις ψηθούν τα βάζουμε ζεστά στο κρύο σιρόπι. Μετά το σιρόπιασμα τα πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
Αξιολόγησε