Γαλατόπιτα με Μπισκοτένια Βάση
Κατηγορία: Πίτες ΓλυκέςΠροετοιμασία
45
λεπτάΜαγείρεμα
1
hourΣυστατικά
- Υλικά για τη βάση:
400 γρ. μπισκότα Digestive
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
40 γρ. ζάχαρη
- Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
80 γρ. αλεύρι
20 γρ κορν φλάουρ
150 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
3 αυγά
2 βανίλιες
Λίγη κανέλα
Ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
- Για την βάση:
- Χτυπάμε τα μπισκότα στο multi να γίνουν σκονη.
- Τα ανακατεύουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη.
- Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 24εκ. με αποσπόμενο πάτο.
- Απλώνουμε το μειγμα του μπισκότου και πιέζουμε με ένα κουτάλι.
- Για την κρέμα:
- Ζεσταίνουμε το γάλα χωρίς να πάρει βράση.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε περίπου 400ml από το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέσα το αλεύρι και το κορν φλάουρ.
- Αδειάζουμε το μειγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει.
- Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα δυο αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε και τις βανίλιες, ελάχιστη κανέλα και το ξύσμα.
- Αδειάζουμε την κρέμα στην βάση.
- Περιχύνουμε στην επιφάνεια με το τελευταίο αυγό χτυπημένο.
- Ψήνουμε για 50-55′ μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.
Σημειώσεις
- Δεν βγαίνει πολύ γλυκιά. Αν θέλουμε βάζουμε μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης.
Αξιολόγησε