Γαλατόπιτα με Μπισκοτένια Βάση

Γαλατόπιτα με Μπισκοτένια Βάση

Recipe by Nikoleta KarageorgouΚατηγορία: Πίτες Γλυκές
Προετοιμασία

45

λεπτά
Μαγείρεμα

1

hour 

Συστατικά

  • Υλικά για τη βάση:
  • 400 γρ. μπισκότα Digestive

  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο

  • 40 γρ. ζάχαρη

  • Για την κρέμα:
  • 1 λίτρο γάλα

  • 80 γρ. αλεύρι

  • 20 γρ κορν φλάουρ

  • 150 γρ. ζάχαρη

  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο

  • 3 αυγά

  • 2 βανίλιες

  • Λίγη κανέλα

  • Ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

  • Για την βάση:
  • Χτυπάμε τα μπισκότα στο multi να γίνουν σκονη.
  • Τα ανακατεύουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη.
  • Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 24εκ. με αποσπόμενο πάτο.
  • Απλώνουμε το μειγμα του μπισκότου και πιέζουμε με ένα κουτάλι.
  • Για την κρέμα:
  • Ζεσταίνουμε το γάλα χωρίς να πάρει βράση.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε περίπου 400ml από το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέσα το αλεύρι και το κορν φλάουρ.
  • Αδειάζουμε το μειγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει.
  • Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα δυο αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε και τις βανίλιες, ελάχιστη κανέλα και το ξύσμα.
  • Αδειάζουμε την κρέμα στην βάση.
  • Περιχύνουμε στην επιφάνεια με το τελευταίο αυγό χτυπημένο.
  • Ψήνουμε για 50-55′ μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.

Σημειώσεις

  • Δεν βγαίνει πολύ γλυκιά. Αν θέλουμε βάζουμε μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης.