Καρδιτσιώτικη Μπατζίνα
Κατηγορία: Πίτες ΑλμυρέςΠροετοιμασία
45
λεπτάΨήσιμο
1
hourΣυστατικά
1 κιλό κολοκύθια πράσινα
300γρ. φέτα
3 ποτήρια νερό
1 κ.σ. ζάχαρη
Αλάτι
Ελαιόλαδο
850γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη.
- Θρυμματίζουμε την φέτα και την βάζουμε σε ένα μπολ. Κρατάμε στην άκρη λίγο από το τυρί για το τέλος.
- Προσθέτουμε στη φέτα, το τριμμένο κολοκύθι, το νερό, λίγο ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί, αλείφουμε με μαργαρίνη και απλώνουμε ομοιόμορφα τον χυλό.
- Τρίβουμε από πάνω τη φέτα που κρατήσαμε, ρίχνουμε στην επιφάνεια και μια κουταλιά μαργαρίνη και λίγο λάδι.
- Ψήνουμε στους 250 βαθμούς, πάνω κάτω αντιστάσεις, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Σημειώσεις
- Η δόση είναι για μεγάλο ταψί, η πίτα πρέπει να είναι λεπτή.
Αξιολόγησε