Καρδιτσιώτικη Μπατζίνα

Καρδιτσιώτικη Μπατζίνα

Recipe by Βουλα ΠολυζουΚατηγορία: Πίτες Αλμυρές
Προετοιμασία

45

λεπτά
Ψήσιμο

1

hour 

Συστατικά

  • 1 κιλό κολοκύθια πράσινα

  • 300γρ. φέτα

  • 3 ποτήρια νερό

  • 1 κ.σ. ζάχαρη

  • Αλάτι

  • Ελαιόλαδο

  • 850γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη.
  • Θρυμματίζουμε την φέτα και την βάζουμε σε ένα μπολ. Κρατάμε στην άκρη λίγο από το τυρί για το τέλος.
  • Προσθέτουμε στη φέτα, το τριμμένο κολοκύθι, το νερό, λίγο ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά.Καρδιτσιώτικη Μπατζίνα
  • Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί, αλείφουμε με μαργαρίνη και απλώνουμε ομοιόμορφα τον χυλό.
  • Τρίβουμε από πάνω τη φέτα που κρατήσαμε, ρίχνουμε στην επιφάνεια και μια κουταλιά μαργαρίνη και λίγο λάδι.Καρδιτσιώτικη Μπατζίνα
  • Ψήνουμε στους 250 βαθμούς, πάνω κάτω αντιστάσεις, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Σημειώσεις

  • Η δόση είναι για μεγάλο ταψί, η πίτα πρέπει να είναι λεπτή.