Τούρτα Αμυγδάλου
Κατηγορία: Τούρτες – ΠάστεςΠροετοιμασία
1
hourΣυστατικά
- Για τη βάση:
800γρ. σαβαγιάρ
- Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
12 κ.γ. ζάχαρη
½ κ.γ. Nescafé
6 κ.γ. κακάο
- Για την κρέμα βουτύρου:
500γρ. βιτάμ
400γρ. άχνη ζάχαρη
4 αυγά χωρισμένα
2 βανίλιες
- Για τη σαντιγί:
1 φακελάκι Garni και το αντίστοιχο γάλα
- Για το στολισμό και για μέσα:
1 ½ κούπα αμύγδαλα
Εκτέλεση
- Για το σιρόπι:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και τα βράζουμε για 2 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Για την κρέμα βουτύρου:
- Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη άχνη, ρίχνουμε διαδοχικά τους κρόκους και τις βανίλιες.
- Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενσωματωθεί καλά.
- Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.
- Για τη σαντιγί:
- Χτυπάμε την Garni, όπως γράφει η συνταγή και τη βάζουμε στο ψυγείο.
- Για το στολισμό και για μέσα:
- Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα, τα ψήνουμε στο γκριλ και τα χοντρό κόβουμε στο μούλτι.
- Για το στήσιμο της τούρτας:
- Βουτάμε τα σαβαγιάρ λίγο στο σιρόπι και τα στρώνουμε σε μια πιατέλα. Βάζουμε κομματάκια και στα κενά.
- Βάζουμε μια στρώση κρέμα, ρίχνουμε λίγα αμύγδαλα.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία (σαβαγιάρ, κρέμα, αμύγδαλα) άλλες 2 φορές.
- Στο τέλος βάζουμε την σαντιγί και τελειώνουμε με τα αμύγδαλα.
Πολύ νόστιμη!