Τούρτα Αμυγδάλου

Τούρτα Αμυγδάλου

Recipe by Βουλα ΠολυζουΚατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Προετοιμασία

1

hour 

Συστατικά

  • Για τη βάση:
  • 800γρ. σαβαγιάρ

  • Για το σιρόπι:
  • 3 ποτήρια νερό

  • 12 κ.γ. ζάχαρη

  • ½ κ.γ. Nescafé

  • 6 κ.γ. κακάο

  • Για την κρέμα βουτύρου:
  • 500γρ. βιτάμ

  • 400γρ. άχνη ζάχαρη

  • 4 αυγά χωρισμένα

  • 2 βανίλιες

  • Για τη σαντιγί:
  • 1 φακελάκι Garni και το αντίστοιχο γάλα

  • Για το στολισμό και για μέσα:
  • 1 ½ κούπα αμύγδαλα

Εκτέλεση

  • Για το σιρόπι:
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και τα βράζουμε για 2 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Για την κρέμα βουτύρου:
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη άχνη, ρίχνουμε διαδοχικά τους κρόκους και τις βανίλιες.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενσωματωθεί καλά.
  • Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.
  • Για τη σαντιγί:
  • Χτυπάμε την Garni, όπως γράφει η συνταγή και τη βάζουμε στο ψυγείο.
  • Για το στολισμό και για μέσα:
  • Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα, τα ψήνουμε στο γκριλ και τα χοντρό κόβουμε στο μούλτι.
  • Για το στήσιμο της τούρτας:
  • Βουτάμε τα σαβαγιάρ λίγο στο σιρόπι και τα στρώνουμε σε μια πιατέλα. Βάζουμε κομματάκια και στα κενά.
  • Βάζουμε μια στρώση κρέμα, ρίχνουμε λίγα αμύγδαλα.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία (σαβαγιάρ, κρέμα, αμύγδαλα) άλλες 2 φορές.Τούρτα Αμυγδάλου
  • Στο τέλος βάζουμε την σαντιγί και τελειώνουμε με τα αμύγδαλα.