Μουσταλευριά
Κατηγορία: ΚρέμεςΠροετοιμασία
15
λεπτάΜαγείρεμα
10
λεπτάΣυστατικά
- Για την κρέμα:
4 κούπες μούστο
½ κούπα πετιμέζι
1 κούπα αλεύρι, όχι πολύ γεμάτη
1 κ.σ. ζάχαρη ή ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλουμε
1 κ.σ. νισεστέ
- Για τον στολισμό:
Καρύδια
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το αλεύρι και ο νισεστές. Προσθέτουμε τη ζάχαρη αν ο μούστος δεν είναι αρκετά γλυκός.
- Σουρώνουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα για να είναι ομοιόμορφο.
- Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε συνέχεια ώσπου να πήξει. Το βράζουμε για 5 λεπτά αφού αρχίσει να βράζει, χωρίς να σταματάμε να ανακατεύουμε.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μοιράζουμε την μουσταλευριά σε μπολάκια.
- Ρίχνουμε από πάνω σπασμένα καρύδια.
Αξιολόγησε