Μουσταλευριά

Μουσταλευριά

Recipe by Βουλα ΠολυζουΚατηγορία: Κρέμες
Προετοιμασία

15

λεπτά
Μαγείρεμα

10

λεπτά

Συστατικά

  • Για την κρέμα:
  • 4 κούπες μούστο

  • ½ κούπα πετιμέζι

  • 1 κούπα αλεύρι, όχι πολύ γεμάτη

  • 1 κ.σ. ζάχαρη ή ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλουμε

  • 1 κ.σ. νισεστέ

  • Για τον στολισμό:
  • Καρύδια

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το αλεύρι και ο νισεστές. Προσθέτουμε τη ζάχαρη αν ο μούστος δεν είναι αρκετά γλυκός.
  • Σουρώνουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα για να είναι ομοιόμορφο.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε συνέχεια ώσπου να πήξει. Το βράζουμε για 5 λεπτά αφού αρχίσει να βράζει, χωρίς να σταματάμε να ανακατεύουμε.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μοιράζουμε την μουσταλευριά σε μπολάκια.
  • Ρίχνουμε από πάνω σπασμένα καρύδια.