Τούρτα Χιονισμένο Βουνό
Κατηγορία: Τούρτες – ΠάστεςΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
30
λεπτάΣυστατικά
- Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
4 κ.σ. κακάο
- Για τη σαντιγί:
1 ερμόλ (φυτικό υποκατάστατο κρέμας σαντιγί)
1 ζαχαρούχο γάλα μεγάλο
- Για το σιρόπι:
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
3 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. κακάο
Λίγο κονιάκ
- Για επικάλυψη:
250γρ. κουβερτούρα
3 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
- Για το παντεσπάνι:
- Χτυπάμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι στο μίξερ.
- Βάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα, για 30 λεπτά. Μετά από τα 30 λεπτά ελέγχουμε αν έχει ψηθεί, αν όχι ψήνουμε λίγο ακόμα.
- Για τη σαντιγί:
- Χτυπάμε το ερμόλ με το ζαχαρούχο γάλα. Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά.
- Για το σιρόπι:
- Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να λιώσει ζάχαρη, προσθέτουμε λίγο κονιάκ.
- Για τη συναρμολόγηση της τούρτας:
- Κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια σε τρεις δίσκους.
- Σε μια πιατέλα βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι, περιχύνουμε σιρόπι και βάζουμε μια στρώση από τη σαντιγί.
- Το ίδιο κάνουμε με το δεύτερο και το τρίτο παντεσπάνι.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα με το νερό σε μπεν μαρί.
- Περιχύνουμε την κουβερτούρα πάνω από τη σαντιγί. Ανακατεύουμε απαλά τη σοκολάτα με τη σαντιγί για να κάνει σχέδια.
- Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο αρκετές ώρες για να παγώσει.
Αξιολόγησε