Τούρτα Χιονισμένο Βουνό

Τούρτα Χιονισμένο Βουνό

Recipe by Jenia KampakakiΚατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Προετοιμασία

1

hour 
Ψήσιμο

30

λεπτά

Συστατικά

  • Για το παντεσπάνι:
  • 4 αυγά

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι

  • 1 μπέικιν πάουντερ

  • 1 βανίλια

  • 4 κ.σ. κακάο

  • Για τη σαντιγί:
  • 1 ερμόλ (φυτικό υποκατάστατο κρέμας σαντιγί)

  • 1 ζαχαρούχο γάλα μεγάλο

  • Για το σιρόπι:
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό

  • 3 κ.σ. ζάχαρη

  • 3 κ.σ. κακάο

  • Λίγο κονιάκ

  • Για επικάλυψη:
  • 250γρ. κουβερτούρα

  • 3 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

  • Για το παντεσπάνι:
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι στο μίξερ.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα, για 30 λεπτά. Μετά από τα 30 λεπτά ελέγχουμε αν έχει ψηθεί, αν όχι ψήνουμε λίγο ακόμα.
  • Για τη σαντιγί:
  • Χτυπάμε το ερμόλ με το ζαχαρούχο γάλα. Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά.
  • Για το σιρόπι:
  • Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να λιώσει ζάχαρη, προσθέτουμε λίγο κονιάκ.
  • Για τη συναρμολόγηση της τούρτας:
  • Κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια σε τρεις δίσκους.
  • Σε μια πιατέλα βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι, περιχύνουμε σιρόπι και βάζουμε μια στρώση από τη σαντιγί.
  • Το ίδιο κάνουμε με το δεύτερο και το τρίτο παντεσπάνι.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα με το νερό σε μπεν μαρί.
  • Περιχύνουμε την κουβερτούρα πάνω από τη σαντιγί. Ανακατεύουμε απαλά τη σοκολάτα με τη σαντιγί για να κάνει σχέδια.
  • Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο αρκετές ώρες για να παγώσει.